Tgrt Haber

E okul veli, bilgilendirme sistemi, e Okul Öğrenci girişi, devamsızlık, gün sayısı öğren (E OKUL)

24 Şubat 2016 16:26 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:00
E okul veli, bilgilendirme sistemi, e Okul Öğrenci girişi, devamsızlık, gün sayısı öğren (E OKUL)

E okul öğrenci Girişi, nasıl yapılır? E Okul nedir ve nasıl çalışır? E okul, e okul giriş, e okul vbs, mobil, yönetim ve E okul veli, bilgilendirme sistemi ile alakalı tüm önemli ve detay bilgileri haberimizde inceleyebilirsiniz. Öğrenciler yeni dönemde girecekleri sınavlara hazırlanırken, aynı zamanda TEOG, PYBS gibi sınavlarda da hazırlıklar ve çalışmalar devam ediyor. e Okul MEB Okul Yönetim Bilgi Sistemi ile sınav sonuçları, e okul devamsızlık bilgileri, mezuniyet ve öğretim hayatıyla ilgili bir çok bilgiye kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz.

E okul, e okul giriş, e okul vbs, mobil, yönetim ve E okul veli, bilgilendirme sistemi ile alakalı tüm önemli ve detay bilgileri haberimizde inceleyebilirsiniz. 2016 E okul öğrenci Girişi nasıl yapılır? E Okul nedir ve nasıl çalışır? 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı tüm hızıyla devam ediyor. Öğrenciler yeni dönemde girecekleri sınavlara hazırlanırken, aynı zamanda TEOG, PYBS gibi sınavlarda da hazırlıklar ve çalışmalar devam ediyor. e Okul MEB Okul Yönetim Bilgi Sistemi ile sınav sonuçları, e okul devamsızlık bilgileri, mezuniyet ve öğretim hayatıyla ilgili bir çok bilgiye kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. 

E OKUL İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

E-Okul sistemi aslında bir okul yönetim bilgi sistemidir. E-Okul sistemine kayıtlı olan öğrencinin sisteme kaydı okula kayıt olduğu gün itibari ile başlar ve mezuniyete kadar devam eder. E-Okul sisteminin yardımı ile öğrencilerin velilerine öğrenci ile ilgili bazı bilgiler sunulmaktadır. Bu bilgiler arasında devamsızlık bilgileri, sınav notları ve projeleri gibi bilgiler bulunmaktadır. E-Okul sistemi uygulaması sayesinde veliler okula kadar gitmeden, öğrencilerinin tüm bilgilerine internet üzerinden erişebilme imkanı bulmuşlardır. E-Okul sistemi üzerinden veliler, ögrencilerinin nerelerde eksik olduklarını veya nerelerde yeterli düzeyde olduklarını öğrenebilirler.
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi
E-Okul uygulamasının bir kolu olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi direkt olarak velileri öğrenci hakkında bilgilendirmek amacı ile hizmete sunulmuştur. Öğrencilerin okuldaki durumları ile ilgili  velilerini bilgilendirmeye yarayan bir uygulamadır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile hem öğrenciler hem de veliler bilgilenmiş olurlar. Öğrencilere ait not bilgileri ve devamsızlık bilgileri gibi bilgileri internet üzerinden öğrenebilmek mümkündür.
Özellikle bazı öğrenciler ailelerinden çekinip, düşük notlarını saklamak durumundadırlar. Veliler bu gibi olumsuz durumların önüne geçmek için E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile bilgi alabilme imkanı yakalamışladır.
Tüm bilgisayar uygulamalarında olduğu gibi, E-Okul veli bilgilendirme sistemini kullanmak için de bazı bilgilere sahip olmak gerekmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sistemini kullanmak için gerekli olan bilgileri kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.
Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı’nın web adresinden E-Okul sistemine, istenilen bilgilerinizi girerek giriş yapınız. Daha sonra hangi işlemi yapmak için giriş yapmış iseniz onu seçerek işlem yapabilirsiniz.
E-Okul veli bilgilendirme sisteminin veliler tarafından kullanılması için izlemesi gerekli olan aşamalar ise şu şekildedir;
1.    E-Okul veli bilgilendirme sistemini açınız.
2.    Açılan sayfada kutucuk bulunacaktır. Bu kutucuk içinde yer alan harf ve rakamları sizden istenilen alana giriniz. Girmeniz gereken bu harf ve rakamları doğru ve eksiksiz şekilde girmeye özen gösteriniz. Eğer kutucukta bulunan harf ve rakamları anlamadıysanız yan bölümde yer alan yenile butonuna tıklayarak bunları değiştirebilirsiniz.
3.    Daha sonraki adımda sizden TC kimlik numaranız istenecektir. İstenilen TC kimlik numarası öğrenciye ait olan TC kimlik numarasıdır. Bu TC kimlik numarasını giriniz.
4.    Bir sonraki adımda ise TC kimlik numarasının ait olduğu öğrencinin öğrenci numarası istenecektir. Bu bölüme de öğrencinin okulda kullandığı okul numarasını giriniz.
5.    En son olarak da ‘tamam’ butonuna tıklayınız.
Tüm bu aşamaları gerçekleştirdikten sonra E-Okul sistemine giriş yapmış olacaksınız. Burada ise E-Okul veli bilgilendirme sistemi başlıklar altında oluşur. Bu başlıklar;
E-Okul Öğrenci Bilgileri; Öğrenciye ait tüm bilgilerin yer aldığı bölümdür. Bu bölüm 14 başlıktan oluşmaktadır. Bu başlıklar ise şu şekildedir;
•    Duyurular,
•    Haftalık Ders Programı,
•    Not Bilgisi,
•    Devamsızlık Bilgisi,
•    Sınav Tarihleri,
•    Aldığı belgeler,
•    Ortalama Yükseltme Puanları,
•    Yıl Sonu puanları,
•    Meslek Lisesi İçin Alana Geçiş Sonuçları,
•    Teknik Lise Geçiş Sonuçları Nakil Durumu,
•    E-Okul Nakil Durumu,
•    E-Karne,
•    E-Okul Sınav Bilgisi,
•    E-Okul Seçmeli Ders Seçimleri.
E-Okul Duyurular: Önemli iletilerin, sistem üzerinden duyurulduğu bölümdür. E-Okul sistemine giriş yapıldığında ilk karşınıza çıkan bölümdür.
E-Okul Haftalık Ders Programı: Derslerin hangi gün veya hangi saatlerde olduğunu veya boş ders olup olmadığını bildiren bölümdür. Öğrencinin ders saati ve ders günleri ile ilgili bilgi vermek amacı ile hizmete sunulmuş bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde öğrencinin hangi gün hangi derste olması gerektiğini ve ders günlerinin neler olduğunu öğrenebilirsiniz.
E-Okul Not Bilgisi: Öğrencinin derslerinin listesi, hangi dersten kaç sınav olduğu, olduğu sınavlardan kaç puan aldığı, performans ödevi varsa o ödevden kaç puan aldığı ve uygulama ders notları gibi bilgilere ulaşabileceğiniz bir uygulamadır.
E-Okul Devamsızlık Bilgisi: Öğrencinin hangi günler okula gelip gelmediği ve devamsızlık durumu ile ilgili bilgi sahibi olabileceğiniz bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde öğrencinin kaç gün devamsızlık yaptığı bilgisine ulaşabilirsiniz.
E-Okul Sınav Tarihleri:  Velileri öğrencinin sınav tarihleri hakkında bilgilendirmeyi hedefleyen bir uygulamadır. Böylece veliler öğrencinin hangi gün hangi dersten sınavını olduğunu öğrenmiş olurlar.
E-Okul Aldığı Belgeler:  Öğrencinin öğrenim süreci  boyunca almış olduğu tüm belgeleri, velilerin bilgisine sunan bir uygulamadır. Bu uygulama ile öğrencinin takdir, teşekkür vb gibi belgelerini alıp almadığını kontrol edebilirsiniz.
E-Okul Ortalama Yükseltme Puanları: Öğrencinin girmiş olduğu ortalama yükseltme sınavlarından almış olduğu notların bulunduğu uygulamadır.
E-Okul Yıl Sonu Notları: Öğrencinin yıl sonunda elde ettiği not ortalaması bilgisini sunan bir uygulamadır.
E-Okul Meslek Lisesi Alana Geçiş Sonuçları: Meslek lisesinde okumakta olan öğrencilerin uzmanlık alanlarını belirlemesi ile ilgili bilgilerin bulunduğu bir uygulamadır.
E-Okul Teknik Lise Geçiş Sonuçları: Teknik lisede okumakta olan öğrencilerin geçiş ve başvuru sonuçlarının yer aldığı bir uygulamadır.
E-Okul Nakil Durumu: Öğrencinin kurumlar arasında yaptığı değişiklik ve nakil durumu hakkında bilgilendirmenin yapıldığı uygulamadır.
E-Okul E-Karne: Bu uygulama, öğrencilere yıl sonunda verilen kağıt karnelerin, sistemde yazılı olarak bulunduğu bölümü gösteren bir uygulamadır.
E-Okul Sınav Bilgileri: Bu alanda sınav bilgileri ile öğrencinin okuduğu yıllar süresi  boyunca aldığı notları görmek mümkündür.
E-Okul Seçmeli Ders Seçimleri: Öğrencinin seçmeleri derslerini sistem üzerinden seçip onayladığı alandır.
E-OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ
Milli Eğitim Bakanlığı (M.E.B) tarafından hizmete sunulan E-Okul yönetim bilgi sistemini öğretmenler ve idareciler kullanmaktadır. Öğretmen ve idareciler öğrenci hakkındaki bazı bilgileri sisteme girerek bu uygulamayı kullanırlar. Bu bilgiler öğrencilerin devamsızlık ve not bilgilerini kapsamaktadır.
İlk olarak E-Okul yönetim bilgi sistemi uygulamasına giriş yapmanız için M.E.B’nın ilgili web sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş işlemini tamamladıktan sonra açılan sayfada giriş kodunu girmeniz istenecektir. İstenilen giriş kodunu girdikten sonra ise kullanıcı adı ve şifrenizi girip sorgulama yapmanız gereklidir.Tüm bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra sisteme giriş yapmış olursunuz.
Giriş yaptıktan sonra öğrencilerin notlarını, devamsızlıklarını ve diğer bazı bilgilerini sisteme giriş yapabilirsiniz.
E-Okul Sisteminde ‘Okullar ve Okulların Durumu Sistemine’ şube ve öğrenci listelerinin doğru bir şekilde girilmesi gereklidir. Bahsedilen bu işlemler okul tarafından yapılmaktadır. Öğrenci nakil durumu gibi durumların okul idaresi tarafından zamanında ve eksiksiz bir şekilde sisteme girilmesi önemlidir. Aksi takdirde öğrenciler mağdur olup sıkıntı yaşayabilirler.
Bunun yanı sıra, öğrenci devamsızlıkları sisteme düzenli ve güncel olacak bir şekilde girilmelidir. Eğer sınıf listelerinde değişiklik olduysa bu değişiklik de en kısa zaman içerisinde sisteme girilmelidir. Öğrenci fotoğrafları mutlaka sistemde bulunmalıdır. Çünkü bu öğrenci fotoğrafları öğrencilerin sınav başvurularında kullanılmaktadır. Bu nedenle öğrencilerin mağdur duruma düşmemeleri için fotoğrafları sisteme güncel olarak zamanında kaydedilmelidir.

E-okul girişi nasıl yapılır?

E-Okul girişi yapmak oldukça kolaydır. İnternet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi olan www.meb.gov.tr adresine girin. Daha sonra açılan sayfadaki 'öğrenci kimlik no' , 'Öğrenci okul no' ve yan tarafında çıkan resimdeki rakamları yazarak giriş tuşuna basmanız gerekiyor. Ardından karşınıza gelen ekranda öğrenciyi doğrulamak ve sorulan sorulara göre T.C kimlik no üzerindeki bilgileri girmeniz gerekecek. Bu işlemlerin ardından e-okul öğrenci sayfasına girişini tamamlamış oluyorsunuz.

E-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmektedir.

E-Okul Ortalama Hesaplama programı

E-Okul Ortalama Hesaplama programı dönem sonu ortalamanızı hesaplamaya yarayan kullanışlı bir uygulamadır. İlkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde çalışmaktadır ve kullanımı oldukça basittir.

Öğrenci girişi yapılıp "Not Bilgileri" sayfasına gidildikten sonra Ortalama Hesapla tuşuna basmak yeterli olacaktır. Program listedeki dersleri otomatik olarak kayıt edecektir. Bundan sonra yapılması gereken tek şey bir kereliğe mahsus dönemdeki ders sayılarını girip "Kaydet" tuşuna basmaktır. Program sonraki seferlerde sizden ders sayısı istenmez. Zaten ders notları e-okul sayfasından alındığı için not girmenize gerek yoktur, otomatik olarak notlarınız güncellenir.

Uygulama hiç bir şekilde kişisel verilenizi saklamaz ve bütün veriler MEB'in kendi sunucularına gönderilir. Öğrenci girişi yapılmasının tek sebebi notların otomatik alınmasıdır.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...