Tgrt Haber

Şifa duası oku! En etkili şifa duası, hastalar için okunacak şifa duası, Kur'an'da şifa ayetleri! Hastaya okunacak dua!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
21 Eylül 2022 11:30 - Güncelleme : 21 Eylül 2022 11:30
En etkili şifa duaları

Sağlık en değerli hazinelerin başında gelir. Doktora giden hastalar ruhen de şifa bulmak için şifa duası okur. Her yerde her zaman okuyabileceğiz şifa duasının en önemlisi niyettir. Hastalığın Allah'tan geldiğini kabul eden kişiler, yardımı yine Allah'tan ister. Tabi ki tıbbi tedaviyi reddetmemeleri gerekir. Bebek, çocuk, genç ve yaşlılar için okunacak şifa duaları; çekilen ağrının sızının giderilmesine, hastalığın vücuttan gitmesine vesile olur. HZ. Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem (S.A.S.) şifa duası nedir? En etkili şifa duası! Şifa suresi! 7 şifa ayetleri!

En etkili şifa duaları

Şifa duaları, hasta​ olan kişilerin hastalıktan kurtulmak, dertlerinden arınmalarına vesile olur. Hem fiziksel rahatlamayı sağlayan şifa duaları aynı zamanda ruhsal olarak da insana iyi gelir. Hasta olan insanlar ilk olarak doktora gider daha sonra yüce Allah’a sığınır. İnsan doktora gidip fiziksel tedavi olduktan sonra ruhsal olarak da kendimizi beslemek önemlidir. İşte Kuran’ı Kerim’de geçen şifa duaları! En etkili şifa duaları! Bebekler için şifa duası!

HAZRETİ MUHAMMED SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM (S.A.S.) İN ŞİFA DUASI

Arapça okunuşu: Yine Hz. Aişe’den -radıyallahu anh- rivayete göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz kendisine bir hastanın şifâ bulması için duâ talebedildiği zaman:

Türkçe Okunuşu: Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame.

Anlamı: Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık​ bırakmasın" (Buhârî, Merdâ, 20; Müslim, Selâm, 46; Ebû Dâvud, Tıbb, 18, 19)

EN ETKİLİ ŞİFA DUALARI

-İSRA SURESİ

Arapça okunuşu; Ve nunezzilu minel kur'âni mâ huve şifâun ve rahmetun lil mu'minîne ve lâ yezîduz zâlimîne illâ hasârâ(hasâran).

Türkçe okunuşu; Biz, Kur’ân’dan öyle bir şey indiriyoruz ki o, mü’minler için şifâ ve rahmettir… (el-İsrâ, 82)

-FATİHA SURESİ

 Arapça okunuşu; Elhamdü lillâhi rabbil'alemin. Errahmânir'rahim. Mâliki yevmiddin. İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în. İhdinessırâtel müstakîm. Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn

Türkçe okunuşu;Rahmân ve rahîm olan Allah’ın adıyla. Hamd (övme ve övülme), âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. O, rahmândır ve rahîmdir. Ceza gününün mâlikidir. (Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız. Bize doğru yolu göster. Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil! Âmin.

-ZUMER SURESİ 38. Ayet 

Arapça okunuşu:  Ve le in seeltehum men halakas semâvâti vel arda le yekûlunnallâhu, kul e fe raeytum mâ ted'ûne min dûnillâhi in erâdeniyallâhu bi durrin hel hunne kâşifâtu durrihi ev erâdenî bi rahmetin hel hunne mumsikâtu rahmetihi, kul hasbiyallâhu, aleyhi yetevekkelul mutevekkılûn(mutevekkılûne).

Türkçe okunuşu: Andolsun, eğer onlara, "Gökleri ve yeri kim yarattı?" diye sorsan elbette, "Allah", derler. De ki: "Peki söyleyin bakalım? Allah'ı bırakıp da ibadet ettikleriniz var ya; eğer Allah bana herhangi bir zarar dokundurmak isterse, onlar Allah'ın dokundurduğu zararı kaldırabilirler mi? Yahut Allah bana bir rahmet dilese, onlar O'nun rahmetini engelleyebilirler mi?" De ki: "Allah bana yeter. Tevekkül edenler ancak O'na tevekkül ederler."

ŞİFA DUALARININ FAYDALARI

Hastaların acısının dinmesinde etkilidir,

Hastalığa sebep olan zararlı alışkanlıklardan uzaklaşmayı sağlar,

Özellikle namazdan sonra okunan dualarda yakın çevrenizdeki hastalara da şifa olur,

Hastaya şifa ruhsal olarak da insana iyi gelir,

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...