Tgrt Haber

Erzincan göçük altında kalanların isimleri! Toprak kayması maden işçilerinin adı nedir, kimler?

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
16 Şubat 2024 11:49 - Güncelleme : 16 Şubat 2024 11:51

Erzincan'da meydana gelen toprak kaymasının ardından göçük altında kalan 9 maden işçisinin kim olduğu ve isimleri merak edildi. Maden işçilerini arama kurtarma çalışmaları devam ederken maden işçilerinin isimleri de araştırılıyor. Peki, Toprak kaymasında göçükte kalan maden işçilerinin adı nedir, kimler?

Erzincan​'da altın maden ocağında 13 Şubat günü öğlen saatlerinde olan toprak kaymasında göçük altında kalan 9 maden işçisinin isimleri belli oldu. 9 maden işçilerini arama kurtarma çalışmaları devam ederken göçük altında kalan vatandaşlarımızın isimleri de araştırıldı. Peki, Erzincan göçük altında kalanların isimleri belli oldu mu? Göçük altında kalanların adları...

ERZİNCAN'DA GÖÇÜK ALTINDA KALANLARIN İSİMLERİ!

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kaymasının ardından 9 maden işçisi​ göçük altında kaldı. Toprak kaymasında göçük altında kalan 9 maden işçisinin isimleri şöyle:

Şaban Yılmaz, Abdurrahman Şahin, Hüseyin Kara, Mehmet Kazar, Fahrettin Keklik, Adnan Keklik, Uğur Yıldız, Kenan Öz ve Ramazan Çimen.

Erzincan göçük altında kalanların isimleri belli oldu mu? Toprak kayması maden işçilerinin adı nedir, kimler? - 1. Resim

9 MADEN İŞÇİSİ BULUNDU MU?

Maden işçileri henüz bulunmadı. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü uzmanları yerin 30 metre altını görüntüleyen drone'lar aracılığıyla maden işçilerinin bulunduğu konteynerların yerini bulmaya çalışıyor. KBRN ekipleri ise havada ölçüm yaparak çalışmalara devam ediyor. Yapılan çalışmaların ardından metal yoğunluğu tespit edildi ve çalışmalar hızlanarak devam ediyor. 

Erzincan Valisi toprak kayması​ ile ilgili şu açıklamada bulundu:

“13.02.2024 saat 14.28’de meydana gelen toprak kayması sonucu enkaz altında kalan 9 insanımız için olay anından şu ana kadar İliç'te, umutla ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toprak altında kalan canların aileleriyle sürekli iletişim halindeyiz; hem ziyaret ediyor hem de yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Her koordinasyon toplantısı sonrası aileleri arayıp gelinen süreçle ilgili bilgilendirme yapıyoruz. Birlikte, dayanışma içinde, bu zor zamanları aşacağız."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...