Tgrt Haber

FED faiz kararı ne zaman, dolara etkisi ne olur, beklenti ne? 2024 FED toplantı tarihleri

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
23 Ocak 2024 10:20 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 10:32
FED faiz kararı ne zaman, dolara etkisi ne olur, beklenti ne? 2024 FED toplantı tarihleri

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED), yeni yıla damga vuracak olan ocak ayı faiz kararı için tarih belirledi. Piyasalar, FED'in bu kararda nasıl bir yol izleyeceğini merakla bekliyor. FED faiz kararı ne zaman, dolara etkisi ne olur, beklenti ne? İşte detaylar!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Bankası FED​, yeni yılın ilk faiz kararını belirlemek üzere hazırlıklarını sürdürüyor. Piyasalarda büyük öneme sahip olan faiz kararı​, birçok yatırım aracını etkileyerek ekonomik dengeleri belirliyor. FED, geçtiğimiz toplantısında politika faizini sabit tutmuş ve uzun bir süredir faizde bir değişikliğe gitmemişti. FED faiz kararı ne zaman, dolara etkisi ne olur, beklenti ne? Detaylar haberimizde!

FED OCAK AYI FAİZ TOPLANTISI TARİHİ

FED'in ocak ayı faiz kararı toplantısı için tarih netleşti. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'nın faiz kararı 31 Ocak 2024​ tarihinde saat 22.00'da açıklanacak. Yatırımcılar, bu kritik kararda FED'in ekonomik politikalarındaki yönelişe dair sinyalleri yakından takip edecekler.

FED GÜNDEMİ NASIL, NELER OLABİLİR?

Fitch Ratings Başekonomisti Brian Coulton, kurumun Küresel Ekonomik Görünüm 2024 raporundaki değerlendirmeleri paylaştı. Coulton, raporda bu yıl sonuna kadar faiz oranlarının mevcut seviyeden daha düşük olabileceğini belirtirken, merkez bankalarının faiz indirimlerinde temkinli davranacağını ifade etti. Coulton'a göre, FED'in bu yıl üç kez faiz indirimine gitmesi bekleniyor, ancak bunun haziran veya temmuzdan önce gerçekleşmesi düşük ihtimal. ABD ekonomisinin direnci ve iş gücü piyasalarının sıkı tutunması, bu temkinli yaklaşımın temel nedenleri arasında.

FED faiz kararı ne zaman, dolara etkisi ne olur, beklenti ne? 2024 FED toplantı tarihleri

ARALIK ENFLASYON VERİLERİ

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ise Aralık enflasyon verisinin beklentileri aştığını belirtti. Mester'e göre, Mart ayında faiz indirimine gitmek için henüz erken, çünkü daha fazla kanıtın ortaya konması gerekiyor. Mester, Bloomberg International'a verdiği mülakatta "Aralık enflasyonu, hala yapmamız gerekenler olduğunu gösteriyor. Tahminimce Mart ayında faiz indirimini düşünmek erken olur. Çünkü daha fazla kanıt görmemiz gerekiyor" şeklinde açıklamalarda bulundu. ABD ekonomisi, beklenenden daha dirençli bir performans sergileyerek, Mester'in resesyon öngörüsünü değiştirdiğini ifade etti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...