Tgrt Haber

KPSS DHBT puanının kaç yıl geçerli olduğu belli oldu

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
16 Ekim 2024 09:03 - Güncelleme : 16 Ekim 2024 09:09
KPSS DHBT puanının kaç yıl geçerli olduğu belli oldu

22 Eylül günü gerçekleşen DHBT sınavında süreç sona eriyor. 16 Ekim'de ÖSYM tarafından puanlar açıklanacak. Binlerce aday ise DHBT puanı kaç yıl geçerli merak ediyor.

ÖSYM takvimine göre DHBT​ sonuçları bugün açıklanacak. KPSS​ puan türlerine göre sonuçlarını gören adaylar ise puanın kaç yıl geçerli olduğunu araştırmaya başladı.

Süreç bugün tamamlanacak ve adaylar atama sürecini takip edecek.

KPSS DHBT PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

22 Eylül'de sınava giren adayların puanı 2 yıl boyunca geçerli olacak. Sınava girildikten itibaren 2 sene boyunda aynı puan türünü kullanabilecekler.

2 sene sonunda puan geçerliliği bitecek ve kadrolara başvuru için tekrardan sınava girmek gerekecek.

KPSS DHBT puanının kaç yıl geçerli olduğu belli oldu - 1. Resim

KPSS DHBT KAÇ PUANLA ATANABİLİR 2024?

Geçtiğimiz haftalarda sınava giren adaylar bugün açıklanacak olan sonuçları bekliyor. Geçtiğimiz yıl Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından uygulanan sınavın baraj puanı 50 olarak belirlenmişti.

İl Müftülükleri tarafından vekil imam hatip, müezzin kayyımlık veya fahri Kur'an kursu öğreticiliği görevlerini isteyenler için ise puan farkı biraz daha farklı oluyor. En az 60 puan gerekli olurken 2024 atama puanları sonuçlarla beraber belli olacak.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe16 Ekim 2024 09:13

Puanlar ne zaman çıktı diye bir haftadan fazla bi gün beklemek zorunda kalmayalım bari, 16 Ekim'e kadar sabırla bekliyoruz bakalım nasıl olurmuş.

Sonraki Haber Yükleniyor...