Tgrt Haber

KPSS ön lisans sınavı 1 Eylül Pazar günü yapılacak

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
23 Ağustos 2024 11:31 - Güncelleme : 23 Ağustos 2024 11:34
KPSS ön lisans sınavı 1 Eylül Pazar günü yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen 2024-Kamu Personel Seçme Sınavı (2024-KPSS) Ön Lisans 1 Eylül Pazar günü yapılacak.


ÖSYM internet sitesinde yayımlanan takvimine göre; 1 Eylül​ Pazar günü gerçekleşecek Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans branşından sınava girecek adayların, 70 ve üzeri puan alma durumunda memur olarak atanabilecek.

2024 KPSS​ ÖN LİSANS NE ZAMAN?

Yükseköğretim kurumlarının 2 yıllık (ön lisans) bölümünde okuyan ve mezun olan adayların girebileceği KPSS-Ön Lisans sınavı 1 Eylül Pazar günü gerçekleşecek.

KPSS ön lisans sınavı 1 Eylül Pazar günü yapılacak - 1. Resim

2024 KPSS ÖN LİSANS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL SORGULANIR?

KPSS, sınav giriş belgeleri, ÖSYM Aday​ İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifreleri ile sorgulanabilecek.

KPSS SINAV SONUCU NASIL SORGULANIR?

KPSS sınav sonucunu sorgulamak isteyen adaylar T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriye ÖSYM internet sitesinden sınav sonucuna erişebiliyor.

KPSS ön lisans sınavı 1 Eylül Pazar günü yapılacak - 2. Resim

KPSS’DEN 70 ALMAK İÇİN KAÇ NET GEREKİR?

KPSS sınavından 70 puan alabilmek için 40-45 arası net yapmak gerekiyor.

KPSS ÖN LİSANS SINAVINDA HANGİ DERSLER VAR?

Üniversitelerin iki yıllık bölümlerinde son sınıf veya mezun olan kişilerin katılabileceği KPSS-Ön Lisans sınavı; Türkçe konuları, KPSS Önlisans Matematik konuları, KPSS Önlisans Tarih konuları, Önlisans Coğrafya konuları ve Önlisans Vatandaşlık derslerinden oluşuyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...