Tgrt Haber

KYK'da kayıt yaptırmayanların yerine yedek sıradakiler yerleşiyor

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
05 Eylül 2024 12:09 - Güncelleme : 05 Eylül 2024 12:48
KYK'da kayıt yaptırmayanların yerine yedek sıradakiler yerleşiyor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak KYK yurt sonuçlarının açıklandığını duyurdu. e- Devlet üzerinden sonuçlara bakanlar ise asil listede olmadığını ve yedek listede olduğunu görünce yedek listeye sıra gelir mi merak edilmişti.

5 Eylül'de açıklanan sonuçlarla beraber sonuç ekranında yedek ifadesini görenler sıra gelir mi merak ederken kayıt​ işlemleri sonrası hak kazanıp kazanmadıkları netleşecek.

KYK​ YEDEK SIRA GELİR Mİ, ÇIKAR MI?

Asil listede olmayan ve yedek listede olan adaylar belirli değerlendirme ve sıralamaya göre yerleşiyor. Yedek listede olan öğrenciler asil listedeki adayın kayıt yaptırmaması veya yurttan ayrılması sonucu yurt​ için yerleşme sırasına geliyor.

KYK YEDEK YURT NEDİR, NE DEMEK?

Asil listede olmayanlar yedek listede yer alırken yurtlara kayıt yaptırılmaması halinde sıralamaya giriyor ve hak kazanıyor.

Kayıt işlemleri 7 Eylül Cumartesi sona ererken 23.59'a kadar e- Devlet üzerinden yapılabilecek.

KYK'da kayıt yaptırmayanların yerine yedek sıradakiler yerleşiyor - 1. Resim

YEDEK SIRADA OLANLAR NE YAPMALI?

GSB resmi sitesinde yer alan bilgide şu ifadeler yer aldı:

"Bakanlıkça belirlenen tarihlerde yedek alım sonuçları açıklanmaktadır. Sonuçların https://www.turkiye.gov tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama linkinden takip edilmesi gerekmektedir."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...