Tgrt Haber

Natamisin, gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılıyor

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
11 Ekim 2024 12:29 - Güncelleme : 11 Ekim 2024 12:30
Natamisin, gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan taklit ve tağşiş edilen gıdalar listesinde bazı süt ve süt ürünleri markalarında natamisin tespit edildi. Bu olayın ardından Natamisin nedir araştırılmaya başlandı.

Natamisin, özellikle peynir ve yoğurt gibi süt ürünlerinde mantarı önlemek için yaygın kullanılan bir maddedir. Natamisin genellikle güvenli kabul edilen bir madde olsa da aşırı kullanımı bazı olumsuz etkilere sebep olabiliyor.

NATAMİSİN NEDİR?

Natamisin, antifungal yani mantar​ önleyici bir maddedir. Gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılan Natamisin, özellikle süt ve süt ürünlerinde mantar ve maya üremesini engellemek için kullanılır. 

Natamisin aynı zamanda göz, kulak ve cilt enfeksiyonları gibi yüzeysel mantar enfeksiyonlarının tedavisinde katkı sağlayan bir maddedir. Bu ürün, katkı maddesi olarak kullanıldığında E235 koduyla etiketlenir.

Natamisin, gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılıyor - 1. Resim

NATAMİSİN ZARARLI MI, ZARARLARI NELER?

Natamisin genellikle güvenli kabul edilen bir madde olsa da belirli hassas bünyelerde olumsuz etkileri doğurur. Natamisinin olası zararları şu şekildedir;

Alerjik Reaksiyonlar
Sindirim Sorunları
Antimikrobiyal Direncin Artması

NATAMİSİN NE İÇİN KULLANILIR?

Natamisin, mantar ve maya gelişimini önlemek amacıyla hem gıda endüstrisinde hem de sağlık sektöründe kullanılır.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe11 Ekim 2024 14:09

Süt ürünlerinde natamisine rastlandığını duymak üzücü bu konuda daha dikkatli olunması gerekiyor herkesin sağlığı önemli

Sonraki Haber Yükleniyor...