Tgrt Haber

Öğretmen mülakat sonuçlarının kısa sürede açıklanması bekleniyor

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
12 Eylül 2024 13:34 - Güncelleme : 12 Eylül 2024 13:36
Öğretmen mülakat sonuçlarının kısa sürede açıklanması bekleniyor

Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavlarının tamamlanmasının ardından mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağı bekleniyordu. Kürşad Zorlu tarafından açılan davanın reddedilmesiyle beraber öğretmen atama sonuçlarının açıklanması tahmin ediliyor.

20 bin sözleşmeli öğretmenlik mülakat​ sonuçlarında  süreç devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı​ tarafından uygulanan mülakatların ardından adaylar sonuçları beklemeye başladı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu​, yönetmelik değişimi için dava açmıştı. Dava reddedildi ve gözler sonuçlara çevrildi.

20 BİN ÖĞRETMEN MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kürşad Zorlu, mülakatlarla ilgili yönetmelikte değişiklik için dava açmıştı. Sonuçların ise davanın sonucuna göre açıklanması bekleniyordu.

Davanın reddedilmesiyle beraber sonuçların kısa sürede erişime açılacağı tahmin ediliyor.

Öğretmen mülakat sonuçlarının kısa sürede açıklanması bekleniyor - 1. Resim

Yüzde 50 KPSS, %50 mülakatın etki ettiği süreç devam ederken 1 Temmuz'da sözlü sınav yapıldı. Yusuf Tekin, konuyla ilişkin şu sözleri söylemişti:

"Mülakat konusunda ısrarcı olmamın sebebi, en iyi öğretmeni seçmek. Başından beri söyledim. Torpil, adam kayırma olmayacak. Mülakat süresince tüm tedbirlerimizi aldık. Yüzde 100 mülakatı yüzde 50'ye düşürdük. Danıştay'a iptal davası açıldı. Eğer iptal edilirse yüzde 100 mülakat ile atama yapılacak.

Mülakatları tamamladık. Danıştay'da açılan dava nedeniyle 20 bin öğretmen atama sonuçlarını açıklayamıyoruz. Danıştay'ın kararından sonra sonuçları açıklayacağız. Öğretmen arkadaşlarımızın yer değişikliği taleplerinin neredeyse tamamını yerine getirdik."

ÖĞRETMEN MÜLAKAT SONUÇLARI NEREDEN BAKILIR?

1 Temmuz'da uygulanan sınava giren adaylar e- Devlet üzerinden sonuçlara erişebilecek. Adaylar T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Elif13 Eylül 2024 13:27

Bu haberi duyunca çok sevindim artık sözleşmeli öğretmenlerin durumu belli olacak herkes merakla bekliyorduk Umarım adil bir şekilde yapılır

Sonraki Haber Yükleniyor...