Tgrt Haber

Son dakika | Öğretmen atamalarında mülakat süreci! Dava reddedildi: Gözler Bakanlığa çevrildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
12 Eylül 2024 13:22 - Güncelleme : 12 Eylül 2024 14:50

Son dakika haberi: İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu’nun öğretmen mülakatlarına ilişkin yönetmelik değişikliğinin iptali için açtığı dava reddedildi. Şimdi gözler Bakanlığa çevrildi, kısa bir süre sonra mülakat sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

Okulların açılmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı​ öğretmen atamalarını henüz gerçekleştirmemişti. İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu’nun, değiştirilen atama yönetmeliği için Danıştay​'a açtığı davanın sonucu bekleniyordu.

GÖZLER BAKANLIKTA...

Gelen son dakika bilgisine göre; öğretmen mülakatlarına ilişkin yönetmelik değişikliğinin iptali için açılan dava reddedildi.  Bakanlığın mülakat sonuçlarını açıklaması bekleniyor.

BAKAN TEKİN: AMAÇ EN İYİ ÖĞRETMENİ SEÇMEK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin​, konuyla ilişkin açıklamalarda bulundu. Mülakat konusunda ısrarcı olmasının sebebinin en iyi öğretmeni seçmek olduğunu söyleyen Tekin, "Başından beri söyledim. Torpil, adam kayırma olmayacak. Mülakat süresince tüm tedbirlerimizi aldık. Yüzde 100 mülakatı yüzde 50'ye düşürdük. Danıştay'a iptal davası açıldı. Eğer iptal edilirse yüzde 100 mülakat ile atama yapılacak" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet12 Eylül 2024 14:10

Bu kadar uzattılar ya artık sonuca ulaşalım bakalım ne olacak merak ediyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...