Tgrt Haber

Prof. Dr. Naci Görür, deprem uyarısında Bingöl Karlıova'ya dikkat çekti

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
02 Eylül 2024 12:00 - Güncelleme : 02 Eylül 2024 12:03

Naci Görür'ün deprem uyarısı ve tahminleri yakından takip edilirken Bingöl Karlıova için yaptığı açıklama çok konuşuldu. "Olursa 7'nin üzerinde deprem olur ve aynı zamanda çok yıkıcı olur" sözleri ile uyarıda bulunurken Bingöl - Erzincan'da deprem bekleniyor mu 2024 araştırıldı.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün Bingöl Karlıova​ ile ilgili uyarıları oldukça ses getirirken deprem açıklamasına göre sarsıntı beklenen iller nereler merak edilmişti.

NACİ GÖRÜR BİNGÖL ERZİNCAN​ DEPREM AÇIKLAMASI SON DAKİKA

Kanal Fırat ekranlarında yayınlanan Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık'ın hazırlayıp sunduğu Gündem programında konuşan Naci Görür, 

“Şu anda Tunceli​'de deprem bekliyorum. Erzincan'ın doğusunda Karlıova var. O aradaki kısım Kuzey Anadolu Fayı'nın en doğu ucudur. Biz ona Yedisu fayı diyoruz. Erzincan ile Bingöl'ün Karlıova ilçesi arasında kalıyor.

Prof. Dr. Naci Görür, deprem uyarısında Bingöl Karlıova'ya dikkat çekti - 1. Resim

Deprem ürettim üretecek. Çok uzak zamanda değil. Olursa 7'nin üzerinde deprem olur ve aynı zamanda çok yıkıcı olur. Orada bina ve nüfus yoğunluğu fazla değil ama yine de benim insanım hayatını kaybeder. Benim bu sözümü Tunceli valisi o bölgenin valileri ciddiye aldı. Oradaki kaymakamlarla da konuştum." söylerken sözlerine şöyle devam etti:

Elimden geldiğince de onları uyardım. Tunceli'de çalışıyorlar. Karlıova'ya bir fayda son deprem yapan fay geliyor. Karlıova-Bingöl-Göynük. Karakoçan ve oradan da Elazığ ve Elazığ'dan Malatya'ya oradan Hatay'a gidiyor. Şimdi beklediğimiz diğer deprem korktuğumuz yer, Karlıova ile Bingöl-Göynük arasıdır.

BİNGÖL'DE BÜYÜK DEPREM BEKLENİYOR MU?

Canlı yayında konuk olan Görür Bingöl depremi hakkında şu ifadeleri kullanarak uyarıda bulundu:

"Tam çatalda. 20 Şubat depremleri oraya enerji transfer etmiş olabilir. Deprem nerede olacak diyorsunuz. Bingöl-Karlıova- Erzincan arası en az 7.4 olabilir. Çünkü depremin ürettim periyodu durmuş. Eli kulağında.

Prof. Dr. Naci Görür'ün deprem uyarısında Bingöl Karlıova'ya dikkat çekti - 2. Resim

İkincisi Bingöl-Göynük arasında olma ihtimali fazla. O da 7'lik bir deprem. En son 1866 civarında olmuş. Bingöl-Göynük fayı, güneybatıya doğru devam ederse, Palu ve Elazığ'a gelir. Malatya'ya doğru geçer gider”

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...