Tgrt Haber

Van Gölü’nde rüya gibi bir manzara: Kızıl dolunay ve yakamoz şöleni!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Temmuz 2024 00:33 - Güncelleme : 22 Temmuz 2024 00:34

Van Gölü'nün üzerinde parlak bir kızıl renkte yükselen dolunay, bulutların arasından süzülerek gökyüzünde güzel görüntüler oluşturdu. Bu muhteşem manzara eşliğinde, gölde muhteşem bir yakamoz oluşumu da gözlemlendi…

Van Gölü üzerinde yükselen dolunay görsel şölen oluşturdu. Manzaranın güzelliğine kayıtsız kalamayan doğa fotoğrafçıları, kameralarıyla bu anları kayda almak için adeta yarıştılar. Bölge sakinleri de bu eşsiz doğa olayına tanıklık etmek için Ahlat'ın sahiline akın etti. Birçok kişi, Öğretmenevi iskelesine inerek bu büyüleyici manzaranın keyfini çıkardı.

Van Gölü’nde rüya gibi bir manzara: Kızıl dolunay ve yakamoz şöleni! - 1. Resim

FOTOĞRAFLIK KARELER

Van Gölü üzerinde yükselen dolunayı fotoğraflayan doğa fotoğrafçısı Şahin Şerefoğlu, “Şu anda Ahlat’ta dolunayın yükselişini seyrediyoruz. Dolunay, Van Gölü’nde çok güzel bir görüntü ve yükseldikçe çok güzel bir yakamoz oluşturuyor. Fotoğrafçı arkadaşlarla bu manzarayı kaçırmamak için geldik. Burada bunları görüntülüyoruz. Herkesi buraya fotoğraf çekmeye ve bu manzarayı seyretmeye davet ediyoruz. Gerçekten çok görülmeye değer bir manzara, herkesi buraya fotoğraf çekmeye bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...