Tgrt Haber

William Hurt kimdir, kaç yaşında neden vefat etti? Oscar ödüllü aktör William Hurt'ün hayatı...

14 Mart 2022 15:30 - Güncelleme : 14 Mart 2022 15:56
William Hurt 71 yaşında hayatını kaybetti, geriye unutulmaz filmleri ve dizileri kaldı...

William Hurt, 72. yaş gününden bir hafta önce, sağlık nedenleriyle hayatını kaybetti. Ünlü aktörün oynadığı filmler ve hayatı ise araştırılmaya başladı. Peki, Oscar ödüllü William Hurt kimdir, kaç yaşında vefat etti, hangi filmlerde ve dizilerde oynadı? İşte William Hurt'ün biyografisi...

William Hurt 71 yaşında hayatını kaybetti, geriye unutulmaz filmleri ve dizileri kaldı...

Marvel evreninden dram filmlerine kadar birçok türde filmin unutulmaz isimlerinden biri olan ve unutulmaz performansları ile hafızalara kazınan William Hurt, 71 yaşında hayata gözlerini yumdu. Doğal yollarla hayatını kaybeden William Hurt'ün hayatı, oynadığı filmler ve diziler ise merak konusu oldu. En iyi erkek oyuncu Oscar ödülünü 1986'da yılında "Örümcek Kadının Öpücüğü" filmi ile alan William Hurt'e dair detaylar haberimizde...

William Hurt kimdir, kaç yaşında neden vefat etti? Oscar ödüllü aktör William Hurt'ün hayatı...

WILLIAM HURT KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NEDEN VEFAT ETTİ?

20 Mart 1950 tarihinde Washington'da dünyaya gelen William Hurt, 6 yaşına kadar, babasının tayin edildiği Guam Adaları'nda yaşadı.Anne babasının ayrılık kararı alması ile birlikte babasını ziyaret etmek için Sudan ve Somali gibi yerlere giderek, dünyayı gezme fırsatı buldu. 

1976-1977 yıllarında sahnelenen "My Life" adlı oyundaki gösterdiği performans ile Obie ödülüne layık görülen Hurt,, 1980 yılında kamera karşısına geçerek kariyer yolculuğundaki ilk adımını attı.

Altered States filminde canlandırdığı kendi üzerinde tehlikeli deneyler yapan bilim adamı tiplemesiyle eleştirmenlerin dikkatini çeken Hurt, ertesi yıl Lawrence Kasdan'ın Body Heat adlı suç dramında kurnaz bir kadınla hastalıklı bir ilişkiye giren kalın kafalı bir yargıcı canlandırarak izleyicilerden tam not aldı. 1983 yılında Kastan ile tekrar bir araya gelerek The Big Chill adlı filmde, intihar eden arkadaşının cenazesi dolayısıyla lise arkadaşlarıyla tekrar bir araya gelen uyuşturucu bağımlısı bir Vietnam askerini canlandırdı.

1985 yılında rol aldığı Hector Babenco'nun "Örümcek Kadının Öpücüğü" adlı filmde canlandırdığı, Latin Amerika hapishanesinde mahkûm olan vitrin tasarımcısı karakteriyle "En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü"nün sahibi oldu.

Kariyer hayataı boyunca birçok farklı karakteri etkileyici ve de gerçekçi bir biçimde canlandıran oyuncu, 1986 yapımı Children of a Lesser God filminde öğretmen ve 1987 yapımı Broadcast Newsdeki televizyon spikeri karakterleriyle iki kez daha akademi ödüllerine aday gösterildi.

1998 yılında Alex Proyas'ın "Dark City" filmindeki dedektif rolü ile izleyici ile buluşan Hurt, The Proposition filminde ise sorunlu bir milyoneri canlandırdı. 1960'lı yılların bilimkurgu serisinin büyük ekrana uyarlanmış hali olan "Lost in Space" adlı filmde profesör John Robinson'u canlandırmasının ardından, One True Thing adlı filmde aşırı tenkitçi baba portresi çizdi ve William Hurt, 71 yaşında ardından bıraktığı onlarca yapım ile yaşamını yitirdi. 

William Hurt, 2013 yılında The Telegraph gazetesine verdiği röportajında şöhretine dair ilgili sorunlu bir durumunun olduğunu kabul ederek, "Bu hem bir ayrıcalık hem de sorumluluk, ancak sorumluluk tarafını çoğu zaman iyi taşıyamadığımı utanarak kabul ediyorum. Geri dönüp baktığımda bazı durumlardaki davranışlarım yüzünden kendimi hayal kırıklığına uğrattığımı görüyorum" demişti. Alkol problemi ile de sık sık basında yer alan Hurt, ilişkilerinde şiddet gösterdiği iddiasıyla da gündeme gelmişti. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...