Tgrt Haber

Yeşil pasaport süresi 10 yıla çıktı mı? Yeşil pasaportu kimler alabilir?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
02 Eylül 2022 13:33 - Güncelleme : 02 Eylül 2022 14:00
Yeşil pasaport 10 yıla  mı çıkarıldı? Yeşil pasaportu kimler alabilir?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce, süresi dolmuş veya süresi dolmasına 1 yıldan az kalmış yeşil pasaportların geçerlilik süresinin uzatılması işlemleri yapılmaya başlandı. Ücretsiz yapılmaya başlanan işlemle birlikte pasaport süresini uzatmak isteyen vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. Vatandaşlar, yeşil pasaport yenileme nasıl yapılır? Yeşil pasaport süresi ne kadar? Yeşil pasaport şartları neler?

Yeşil pasaport 10 yıla mı çıkarıldı? Yeşil pasaportu kimler alabilir?

Yeşil pasaportun geçerlilik süresi 5 yıldan 10 yıla uzatıldı. Pasaportun süresi dolanlar veya 1 yıldan az kalan kişiler  için bugünden itibaren geçerlilik süresinde uzatma işlemine başlandı. Peki yeşil pasaport​ şartları neler? Yeşil pasaport için gerekli belgeler neler? Yeşil pasaport süresi 10 yıla çıktı mı? Yeşil pasaport süresi ne kadar?

YEŞİL PASAPORT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Yeşil pasaportların geçerlilik süresini uzatma işlemi için vatandaşların fiziki olarak iptal edilmemiş pasaport ile il nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerine şahsen müracaat edilmesi gerekiyor. 1 Haziran 2010'dan sonra düzenlenmiş olması da gerekiyor. 

YEŞİL PASAPORT SÜRESİ 10 YILA MI ÇIKTI?

Geçerlilik süresi dolmuş veya dolmasına bir yıldan az kalmış pasaportların süresi, ilgili kanunda belirlenen sınırlamaları aşmayacak şekilde en fazla 5 yıl uzatılabiliyor.

Yeşil pasaport süresi 10 yıla çıktı mı? Yeşil pasaportu kimler alabilir?

YEŞİL PASAPORT ŞARTLARI NELER?

Yeşil pasaport (Hususi pasaport) belirli kademe ve kıdemi dolduran kamu çalışanaşrına, devlet memurlarına, belediye başkanlarına ve eski TBMM çalışanlarına aileleri dahil verilir. 
 

PASAPORT YENİLEMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

  • Nüfus cüzdanı,
  • Geçerli pasaport,
  •  İki adet biyometrik fotoğraf,
  • Pasaport alınmak istenen yıla göre yapılan harç ve defter ödemelerinin tahsil edildiğine dair kaşeli dekontlar ve görevlilerin imzası
  • Parmak izi
  • 18 yaş altı bireyler için muvafakatname
Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yıldız Yaralı 28 Kasım 2022 13:39

199arayıp randevu aldık babam ve annem İcin kendileri Sincan yenikent oturmakta işlemleri ancak aynı gun randevu verilmedi 28/11/2022Babam saat:9.00 29/11/2022Annem saat:11:00 Ama bugün babama orda hic bir şekilde yardımcı olunmamıs kendini emekli bir eğitimciler yazık

Sonraki Haber Yükleniyor...