Tgrt Haber

Hatay Valisi Mustafa Masatlı kimdir?

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
26 Haziran 2023 00:49 - Güncelleme : 26 Haziran 2023 00:58
Hatay Valisi Mustafa Masatlı kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yeni atama kararında, Hatay Valiliği'ne Mustafa Masatlı getirildi. Peki Hatay Valisi Mustafa Masatlı kimdir, nereli ve kaç yaşında? Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Amasya Valisi olarak görev yapan Mustafa Masatlı, Kahramanmaraş depremlerinden en fazla etkilenen illerden biri olan Hatay​'ın yeni valisi olarak atandı. Peki Hatay Valisi Mustafa Masatlı kimdir, nereli ve kaç yaşında?

MUSTAFA MASATLI KİMDİR?

1969 yılında da Çorum'un Sungurlu ilçesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Ankara ve Sungurlu'da tamamlayan Mustafa Masatlı, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Cumhuriyet Üniversitesi Yönetim ve Çalışma Sosyolojisi Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans yaptı.        

Mülki İdare Mesleğine 1994 yılında Tokat Kaymakam Adayı olarak başladı. 8 ay süre ile İngiltere'de bulundu. Küre (Kastamonu) ve Yapraklı (Çankırı) Kaymakam Vekili olarak çalıştı. Ulaş (Sivas), Bahçesaray (Van), Demre (Antalya), Alaçam (Samsun), Gerede (Bolu) Kaymakamlıkları, Tekirdağ Vali Yardımcılığı ve Tekirdağ İl Özel İdare Genel Sekreterliği, Kayseri Vali Yardımcılığı, Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı (Bursa)  görevlerinde bulundu.

Yurtiçi ve yurtdışı çok sayıda seminer ve çalışmalarda bulundu. 2018-2020 yıllarında Ardahan Valisi olarak görev yaptı. 2020 yılında Amasya Valisi olarak atanan Mustafa Masatlı, evli ve 3 çocuk babası.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...