Tgrt Haber

Eski dünya şampiyonunun doping yaptığı ortaya çıktı

04 Nisan 2023 14:32 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 15:19
Eski dünya şampiyonunun doping yaptığı ortaya çıktı

Eski dünya şampiyonu boksöz Amir Khan'ın son maçında doping yaptığı ortaya çıktı.

Eski dünya şampiyonu boksör Amir Khan'ın geçen yıl şubat ayındaki kariyerinin son maçında Kell Brook ile karşılaştığı maçta doping​ yaptığı ortaya çıktı. 17 yıllık boks​ kariyerinde hafif orta sıklet dünya şampiyonluğu da bulunan Amir Khan, 2004 Olimpiyatları'nda gümüş madalya da kazanmıştı.

İKİ YIL MEN CEZASI

Büyük Britanya Dopingle Mücadele Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Kell Brook ile yaptığı maç öncesi girdiği doping testinde kanında yasaklı anabolik ostarin maddesi tespit edildiği ve 36 yaşındaki boksörün, iki yıl tüm sportif faaliyetlere iştirakten men edildiği belirtildi.

DOPİNGİ KABUL ETTİ

Doping kurallarını ihlal ettiğini kabul eden Khan, maddeyi kasıtlı olarak almadığını söyledi. Cezası 6 Nisan 2022'den itibaren başlatılan Pakistan asıllı İngiliz boksör, 5 Nisan 2024 tarihine kadar hiçbir profesyonel spor etkinliğine katılamayacak.

Kariyeri boyunca çıktığı 40 maçın 34'ünü kazanan eski hafif orta sıklet dünya şampiyonu Khan, son maçında Brook'a 6. rauntta teknik nakavtla mağlup olmasının ardından geçen yıl mayıs ayında emekliye ayrıldığını duyurmuştu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...