Tgrt Haber

5 aydır firari olan inekler sonunda yakalandı! Cezbedici tuzak işe yaradı

11 Ocak 2023 11:58 - Güncelleme : 11 Ocak 2023 12:26
5 aydır firari olan inekler sonunda yakalandı! Cezbedici tuzak işe yaradı

Kanada'da fırtınayı fırsat bilip çiftlikten kaçan inekler aylar sonra yakalanabildi. İnekler, temmuz ayında firar etmiş, hamile olanlarının yavrulamasıyla beraber sürü bir hayli genişlemişti.

Geçtiğimiz yılın temmuz ayının sonlarında Quebec eyaletinn Montreal şehrinde bulunan bir çiftliktenfirar​ eden inekler yakalandı. Firarın ardından kısa sürede doğal hayatta serbestçe yaşamaya alışan inekler, kaçtıkları süre zarfında hamile olanlarının yavrulamasıyla beraber sayı olarak da çoğaldı. Bu durum ise aylarca yakalanamamalarına katkı sağladı.

Gündüzleri ormana saklanan inekler, akşamları dışarı çıkıp çiftçilerin samanlarını ve mısırlarını yiyerek beslendi. İneklerin on binlerce dolar zarara yol açtığı tahmin ediliyor.

İNEKLER HALKI İKİYE BÖLDÜ

Öte yandan inekler, bölge halkını ikiye bölmüştü. Bazı vatandaşlar sürüyü "baş belası" ve "sürücüler için bir tehdit" olarak görürken, bazıları da özgürlüğünü keşfeden hayvanların "sığır devrimi" yaptığını düşünüyordu.

Yetkililer, şimdiye kadar inekleri yakalamanın güvenli ve kesin bir yolunun olduğunu düşünmüyorlardı. Kışın gelmesiyle sürüyü yemle cezbetmeye çalıştılar. Çeşitli yerlere sürünün seveceği saman yığınları koydular. Kar fırtınası nedeniyle saman yığınını bulamayan ineklerin sayısı çoğunlukta olsa da bu yöntem sayesinde ilk olarak 4 inek​ yakalandı. Tarım Üreticileri Sendikaları başarılı olan bu yönteme devam ettiler ve 13 inek ve 2 buzağı da saman tuzağı sayesinde yakalandı.

DİĞER HAYVANLARA ALIŞMALARI BEKLENİYOR

Bölge sakinleri ise firari ineklerin sayısının 24'le 28 arasında olduğunu söylüyorlar. Bu yüzden saman tuzakları henüz tamamen kaldırılmadı. Sendika sözcüsü Jean-Sébastien Dubéçiftliğe dönen ineklerin iyi durumda olduğunu belirtti. İneklerin sahibi Pierre Lapointe, kaçakların ahırda tutulduğunu ve diğer hayvanlara alışmalarının beklendiğini söyledi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...