Tgrt Haber

Tel Aviv'de 500 bin kişiden Netanyahu'ya çağrı: Hemen ateşkes

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Eylül 2024 02:29 - Güncelleme : 08 Eylül 2024 02:54

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de yaklaşık 500 bin kişinin katıldığı ateşkes gösterisi düzenlendi. Başbakan Netanyahu ve hükümetine anlaşmaya imza atmaları çağrısı yapıldı.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi​'ne yönelik saldırıları devam ederken Başbakan Binyamin Netanyahu​ ve hükümetine tepkiler de sürüyor. Gazze Şeridi​'nde 6 esirin ölümünün ardından başkent Tel Aviv​'de şiddetlenen gösteriler bugün de gerçekleşti. Yaklaşık 500 bin kişi Netanyahu​'ya ateşkes ve esir​ anlaşmasına imza atması için çağrı yaptı.

"NETANYAHU İSRAİL'İ ÖLDÜRÜYOR"

Protesto gösterisinde, “Philadelphia Koridoru esir​ çıkmazına dönüşüyor”, “Onları eve getirin”, “Binyamin Netanyahu​ İsrail'i öldürüyor” pankartları taşıyan göstericiler, Netanyahu​ aleyhinde sloganlar attı.

500 bin kişiden Netanyahu'ya çağrı: Hemen ateşkes - 1. Resim

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Protestocular Ayalon Otoyolu'nun girişini kısa süreliğine kapattı. Esirlerin serbest bırakılması için hükümete çağrıda bulunan göstericilere müdahale eden polis 2 kişiyi gözaltına aldı.

500 bin kişiden Netanyahu'ya çağrı: Hemen ateşkes - 2. Resim

Öte yandan Kudüs'teki gösteride ise, esir​ anlaşması isteyen göstericiler sokaklarda davullar çalarak, esirlerin serbest bırakılması için sloganlar attı.

500 bin kişiden Netanyahu'ya çağrı: Hemen ateşkes - 3. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...