Tgrt Haber

ABD askeri uçağı Akdeniz'de düştü

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı, SavunmaSanayiST
12 Kasım 2023 09:24 - Güncelleme : 12 Kasım 2023 09:35

İsrail-Hamas çatışması sonrası Orta Doğu'ya hava yoluyla askeri araçlar yollayan ABD, 10 Kasım'da bir askeri uçağının Akdeniz'e düştüğünü açıkladı.

İsrail’in Gazze’ye saldırılarının başlaması sonrası Akdeniz'e iki uçak gemisi gönderen ABD​, Orta Doğu’ya hava köprüsüyle cephane taşıyor. ABD İsrail’e mühimmat yardımlarını sürdürürken diğer yandan da bölgede askeri tatbikatlarını arttırıyor. Suriye​ ve Irak’ta art arda yapılan üs saldırıları Pentagon’u harekete geçirmişti.

ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ

10 Kasım’da ise Doğu Akdeniz'de ABD’de panik havası oluşturan bir askeri olay yaşandı. Merkezi Almanya'nın Stuttgart kentinde bulunan ABD Avrupa Komutanlığından yapılan açıklamada, Doğu Akdeniz'de eğitim faaliyetleri yapan bir ABD askeri uçağının cuma akşamı kaza kırıma uğrayarak düştüğü belirtildi.

Ailelerine saygı nedeniyle kazadan etkilenen askeri personel hakkında bilgi verilmeyeceği kaydedilen açıklamada, kazanın soruşturulduğu fakat düşmanca bir eylemden kaynaklanmış gibi gözükmediği ifade edildi. ABD, uçağın düşmesiyle ilgili basına net bilgi vermedi.

ABD askeri uçağı Akdeniz'de düştü

HELİKOPTER İHTİMALİ

Düşen askeri hava aracının, helikopter olma ihtimali de bulunuyor. ABD’ye ait USS Gerald R. Ford Uçak Gemisi Görev Gücü’nün, bir süredir Doğu Akdeniz’de olduğu biliniyor. USS Gerald R. Ford’a; Boeing F/A-18E/F Super Hornet, Boeing EA-18G Growler, Grumman C-2 Greyhound, Northrop Grumman E-2 Hawkeye, Lockheed Martin F-35C Lightning II, Sikorsky SH-60 Seahawk ve SİHA’lar konuşlandırılabiliyor.

Öte yandan yine USS Gerald. R. Ford Uçak Gemisi Görev Gücü içerisinde yer alan diğer yüzer unsurlar, çeşitli helikopterlere ev sahipliği yapabiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı, SavunmaSanayiST

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...