Tgrt Haber

ABD 'barbarca' diyerek duyurdu: Rusya Ukrayna'da kendi askerlerini infaz ediyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Ekim 2023 10:42 - Güncelleme : 27 Ekim 2023 10:53
ABD 'barbarca' diyerek duyurdu: Rusya Ukrayna'da kendi askerlerini infaz ediyor

Beyaz Saray, Rusya'nın kendi askerlerini infaz ettiğini, Ukrayna'nın doğusundaki saldırıda kaçan kendi askerlerini hedef aldığını öne sürdü.

ABD, Rusya​'nın kendi askerlerini öldürdüğünü iddia etti. Beyaz Saray, Ukrayna​'nın doğusunda bulunan Avdiivka yakınlarında yaşanan bazı kayıpların Rusya'nın 'kendi liderlerinin emirleriyle' olduğunu öne sürdü.

Rusya ve Ukrayna, ekim ayının ortasından bu yana Avdiivka'yı ele geçirmek için savaşıyor. Rusya'nın bu dönemde "önemli kayıplar" yaşadığını düşünülüyor.  Ukrayna, Rusya'nın Avdiivka'da 5 bin kadar asker kaybettiğini söylerken; ABD de Rusya'nın en az 125 zırhlı araç kaybettiğini belirtti.

Ukrayna ordu sözcüsü, Rus askerlerin Avdiivka yakınlarındaki Ukrayna pozisyonlarına yaşadıkları kayıplar ve bazı müfrezelerde çıkan ayaklanmalar sebebiyle saldırmaktan korktuğunu ifade etti. 

''BARBARCA EYLEMLER''

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby​, Rus askerlerin uygun ekipmanları, liderliği, kaynakları ve desteği olmadığını savundu. Kirby, Rusya'nın ünitelerini Ukrayna topçu ateşi karşısında geri adım atarlarsa öldürüleceklerini söyleyerek tehdit ettiğini belirtti. Kirby, "Emirlerini uymayan askerleri öldürmeniz ve şimdi tüm birimleri infaz etmekle tehdit etmeniz barbarca" diye konuştu. 

ABD'DEN UKRAYNA'YA İLAVE EK YARDIM

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'ya 150 milyon dolar değerinde ilave askeri yardım sağlanacağını bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Rusya ile savaşta kullanılmak üzere Ukrayna'ya silah​ ve teçhizat içeren 150 milyon dolarlık ilave askeri yardım gönderileceği belirtildi.

Açıklamada, bu yeni askeri destek paketinde "Ukrayna'nın savunma kapasitesini artırmaya yardımcı olacak" hava savunma sistemi, ağır silahlar ve tanksavar benzeri silah ve teçhizat olacağı kaydedildi.

"ABD ve 50'den fazla ülkeden oluşan koalisyonun Ukrayna'nın yanında olmaya devam edeceği" vurgulanan açıklamada, Ukrayna'nın geleceğini güvence altına almasına yardımcı olmak için ABD Kongresi ile çalışmaların sürdürüleceği de vurgulandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...