Tgrt Haber

ABD'nin uçak gemileri Putin'i kızdırdı: Rusya'dan misilleme amaçlı nükleer saldırı tatbikatı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
25 Ekim 2023 20:50 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 21:17
ABD'nin uçak gemileri Putin'i kızdırdı: Rusya'dan misilleme amaçlı nükleer saldırı tatbikatı

İsrail-Filstin arasındaki sıcak çatışma 19. günde devam ederken ABD'nin uçak gemilerini Akdeniz'e yollaması gerilimi iyice tırmandırdı. Çatışmalar başladığı günden bu yana ABD'nin politikalarını eleştiren Rusya'dan ise dikkat çeken bir hamle geldi. Rusya, misilleme amaçlı kara, hava ve deniz unsurlarıyla nükleer saldırı tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatla ilgili Putin'e rapor verilirken e görüntüler Rus devlet televizyonlarında yayımlandı.

Hamas​'ın Aksa Tufanı operasyonu sonrasında İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırıları 19 gündür devam ederken ABD​'nin de uçak gemilerini Akdeniz​'e yollaması gerilimi iyice tırmandırdı. Başta İran, Rusya ve Türkiye olmak üzere pek çok ülke ABD'nin savaş uçaklarını Akdenz'e göndermesine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimiz günlerde ABD'nin İsrail'e uçak gemisi göndermesine tepki göstererek, "ABD nere, Akdeniz nere? Ne işin var senin orada? ABD gibi bir ülkeye barışı tesis mi yakışır, yoksa oraya benzinle körükle gitmek mi yakışır?" dedi.

RUSYA'DAN MİSİLLEME AMAÇLI TATBİKTAT

ABD'nin İsrail'e desteği sonrası Rusya'dan ise dikkat çeken bir hamle geldi. Rusya'da kara, hava ve deniz unsurlarıyla misilleme amaçlı nükleer saldırı tatbikatının yapıldığı bildirildi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in video konferans yöntemiyle takip ettiği tatbikatta, kara, deniz ve hava unsurlarına ait nükleer caydırıcılık silahlarının kullanıldığı belirtildi.

BALİSTİK VE SEYİR FÜZELERİ FIRLATILDI

Tatbikatta balistik ve seyir füzelerinin fırlatıldığına işaret edilen açıklamada, fırlatmaların Rusya Ulusal Savunma Kontrol Merkezinden kontrol edildiği kaydedildi. Açıklamada, tatbikatta Yars kıtalararası balistik ve Sineva balistik füzelerinin kullanıldığı belirtildi.

PUTİN'E RAPOR VERİLDİ

Rus devlet televizyonlarında da yayınlanan tatbikat görüntülerinde, Putin'e rapor verdiği görülen Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, "Tatbikat, düşmanın bir nükleer saldırısına misilleme olarak büyük bir nükleer saldırı gerçekleştirme görevlerini uygulamayı içermektedir." ifadesini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...