Tgrt Haber

ABD Başkanı Joe Biden 'icabına baktı': Çin'e ait casus balon vuruldu

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
04 Şubat 2023 22:33 - Güncelleme : 04 Şubat 2023 23:05

ABD Başkanı Joe Biden, Çin'e ait 'casus balon'un ABD hava sahasında gözlemlenmesiyle ilgili ilk kez konuştu. 2 Şubat'ta Çin’e ait olduğu iddia edilen yüksek irtifa istihbarat balonu hakkında konuşan Biden, "İcabına bakacağız" diyerek cevap verdi. ABD Başkanı'nın çıkışından sonra ABD'ye ait savaş uçakları tarafından balon vuruldu.

ABD​ hava sahasında gözlemlenen ve Çin​'e ait olduğu iddia edilen 'casus balon' ile ilgili konuşan ABD Başkanı Joe Biden​, "İcabına bakacağız" diyerek kısa bir cevap verdi. Gelen son dakika haberine göre, istihbarat balonu savaş uçakları tarafından vuruldu.

Hafta sonunu geçireceği New York eyaletine bağlı Syracuse kentine giden Biden, uçaktan indikten sonra bir gazetecinin ABD semalarındaki Çin balonuna ilişkin sorusunu yanıtladı.

Konuya ilişkin ilk yorumunu yapan Biden, "(Casus balonun) İcabına bakacağız" açıklamasında bulundu. 

YENİ GERGİNLİK: 'CASUS BALON' 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 2 Şubat'ta Çin’e ait olduğu iddia edilen yüksek irtifa istihbarat balonunun ABD ana kıtası üzerinde uçuş yaptığını ve Amerikan ordusunun balonu takip ettiğini açıklamıştı. 

Çinli yetkililer balonun Çin'e ait sivil bir hava aracı olduğunu, meteorolojik araştırma için kullanıldığını, rüzgarlarla sürüklenerek yanlışlıkla ABD hava sahasına girdiğini belirtmişti.

ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri ise "Çin'in açıklamasının farkındayız ancak bunun bir gözetleme balonu olduğunu biliyoruz" demişti. Bu yeni kriz üzerine ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da 5-6 Şubat'ta Pekin'e yapacağı ziyareti erteleyeceğini açıklamıştı. 

BİDEN, 'İCABINA' BAKTI: CASUS BALON VURULDU

ABD Başkanı Joe Biden, ABD semalarında görülen Çin’e ait istihbarat balonu hakkında "İcabına bakacağız" sözlerinden sonra harekete geçti. 

ABD’nin istihbarat amaçlı olduğundan şüphelendiği Çin’e ait yüksek irtifa balonuna yönelik operasyon tamamlandı. ABD jetleri Başkan Biden’ın emriyle balonu vurdu.

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...