Tgrt Haber

ABD Başkanı Joe Biden’dan deprem sonrası Türkiye açıklaması: Ekiplerime talimat verdim

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
06 Şubat 2023 16:31 - Güncelleme : 06 Şubat 2023 16:37
ABD Başkanı Joe Biden’dan deprem sonrası Türkiye açıklaması: Ekiplerime talimat verdim

Son dakika haberi: ABD Başkanı Joe Biden Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yaptı. Yaşanan depremden gelen can kaybından üzüntü duyduğunu söyleyen ABD Başkanı her türlü yardımın sağlanması için talimat verdiğini söyledi.

Türkiye​ güne kahreden deprem​ haberi ile uyandı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık​ ilçesinde meydana gelen 7.7 ve Elbistan’da meydana gelen 7.6 büyüklüğünde deprem birçok ilde yıkıntıya yol açtı. Çok sayıda bina yıkılırken enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşılmaya çalışılıyor. Acı haberlerin geldiği bölgeden gelen görüntüler yürekleri dağladı. Dünyanın farklı noktalarından gelen taziye ve yardım mesajları ile dayanışma ruhu ve işbirliği mesajı verildi.

BIDEN: TÜRKİYE’YE YARDIM İÇİN TALİMAT VERDİM

Türkiye’ye yönelik taziye mesajlarından biri de ABD’den geldi. ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada Türkiye ve Suriye’de yaşanan depremin ardından gelen can kaybı ve tahribattan derin üzüntü duyduğunu söyledi. Biden ekiplerine talimat verdiğini söylerken “Türkiye ile koordineli olarak durumu yakından izlemeleri ve gerekli her türlü yardımı sağlamaya devam etmeleri talimatını verdim.” ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...