Tgrt Haber

Son dakika! ABD Büyükelçiliği'nden Karkamış’taki terör saldırısına kınama

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Kasım 2022 15:58 - Güncelleme : 21 Kasım 2022 16:36
Son dakika! ABD Büyükelçiliği'nden Karkamış’taki terör saldırısına kınama

Eli kanlı terör örgütü PKK tarafından Gaziantep'in Karkamış ilçesine düzenlenen roket saldırısına ilişkin ABD Büyükelçiliği'nden kınama mesajı yayımlandı. Sosyal medyadan yapılan paylaşımda, "Bu şiddeti ve haklı görülemeyecek saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyoruz" denildi. Paylaşımda dikkat çeken diğer bir detay ise 'PKK ve terör saldırısı' ifadelerine yer verilmeyişi oldu.

Gaziantep’in Karkamış ilçesine, Suriye’nin Ayn el-Arab bölgesindeki terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen roketli saldırı​ sonucu biri öğretmen, biri çocuk 3 kişi şehit oldu.Hain saldırıda 2’si ağır 10 kişi de yaralandı. Saldırıda birçok ev, iş yeri ve araç hasar gördü.

"SALDIRI GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE KINIYORUZ"

Eli kanlı terör örgütü PKK'nın saldırısının ardından ABD Büyükelçiliği'nden kınama mesajı yayımladı.

Büyükelçiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "ABD'nin Türkiye'deki Diplomatik Temsilciliği olarak, bugün Karkamış’ta üç masum insanın hayatını kaybetmesinden dolayı yas tutan Türk halkına katılıyoruz. Bu şiddeti ve haklı görülemeyecek saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

'PKK VE TERÖR SALDIRI' İFADELERİNE YER VERİLMEDİ

ABD Büyükelçiliğinin paylaşımında dikkat çeken diğer bir detayda ise 'PKK ve terör saldırısı' ifadelerine yer verilmeyişi oldu. 

https://twitter.com/USEmbassyTurkey/status/1594672291601842178

BAKAN SOYLU: ABD'NİN TAZİYESİNİ KABUL ETMİYORUZ, REDDEDİYORUZ

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi'ndeki hain saldırının ardından açıklamalarda bulunmuş "ABD Büyükelçiliği'nin taziyede bulunmasını kabul etmiyoruz. reddediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...