Tgrt Haber

ABD duyurdu: İsrail yardım tırlarının geçişine izin verecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
02 Aralık 2023 00:28 - Güncelleme : 02 Aralık 2023 00:31
ABD duyurdu: İsrail yardım tırlarının geçişine izin verecek

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD’nin tüm ısrarlarının ardından İsrail’in Gazze Şeridi’ne giden yardım tırlarına izin vereceğini duyurdu.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby​, Gazze Şeridi’nde sona eren insani aranın ardından açıklamalarda bulundu. Kirby, ABD’nin ısrarı üzerine İsrail’in insani yardım tırlarının Gazze Şeridi’ne geçişine izin vereceğini belirtirken, insani arada bölgeye giren kamyon sayısına oranla bu sayının azalacağını söyledi.

ABD’nin Gazze Şeridi​'nde esir tutulanları kurtarmak için çatışmalara yeniden ara verilmesi yönünde baskı yaptığını belirten Kirby, "Bu duraklama Hamas​ yüzünden sona erdi" dedi.

ABD’nin Gazze topraklarının herhangi bir şekilde azaltılmasına karşı olduğunu vurgulayan Kirby, “Gazze’nin coğrafi sınırlarının azaltılmasını desteklemiyoruz. Gazze, Filistin​ toprağı olarak kalmalı ve bu topraklar daraltılamaz” ifadelerini kullandı.

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

Hamas'ın saldırılarını öne süren İsrail, 7 Ekim'de Gazze'ye operasyon başlattı. Sivillerin canını kurtarmak için sığındığı cami, okul, kilise, mülteci kampı hatta hastanelere kadar 49 gün boyunca bomba yağdırdan işgal güçleri çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu 15 binden fazla insanı öldürdü.

Katar araya girdi ve taraflar 4 günlük insani ara adı altında ateşkes yapmaya karar verdi. Anlaşma 3 gün daha uzadı ve bir haftalık ateşkeste 80'i İsrailli 110 rehine ve 240 Filistinli tutuklu özgürlüğüne kavuştu. Bugün çatışmalar kaldığı yerden devam etti, Gazze Şeridi'nde bugün ölenlerin sayısı 178'e yükseldi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...