Tgrt Haber

Antony Blinken'ın İsrail ziyaretlerinin perde arkası ortaya çıktı: ABD resti çekti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
01 Aralık 2023 18:52 - Güncelleme : 01 Aralık 2023 22:35
Antony Blinken'ın İsrail ziyaretlerinin perde arkası ortaya çıktı: ABD resti çekti

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Tel-Aviv'e gerçekleştirdiği ziyaretlerinin gizli detayları ortaya çıktı. Blinken'in İsrail'e bu defa resti çektiği yazan İsrail basını, çarpıcı detayları paylaştı.

İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırıları 'insani ara'nın ardından bu sabah yeniden başladı. İsrail orsununun Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken İsrail basınından dikkat çeken bir haber yayınlandı. Gazete, savaşın ilk gününden bu yana İsrail'e tam destek veren ABD​'nin Dışişleri Bakanı Antony Blinken​'ın gerçekleştirdiği ziyaretlerin perde arkasını ortaya çıkardı. İsrail'e 4 farklı ziyaret gerçekleştiren Blinken, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen son ziyaretinin ardından Gazze'de sivillerin korunmasıyla ilgili net bir tavır koydu. 

ABD İSRAİL'E RESTİ ÇEKTİ

Blinken'in değişen tavrı ve son görüşmenin perde arkasını manşetine taşıyan İsrail basını, ABD'nin Tel-Aviv yönetimine rest çektiğini iddia etti. İsrail merkezli Times of Israel'in haberine göre; Blinken basın toplantısının aksine, içeride Gallant'a farklı bir tondan uyarıda bulundu.

"YETERİ KADAR GÜVENLİ ALAN SAĞLAMANIZ GEREKİYOR"

Gazetede; Blinken'ın İsrailli yetkilileri "Gazze'nin güneyinde kuzeydeki gibi faaliyet gösteremezsiniz. Orada 2 milyon Filistinli var. Daha az insanı evlerinden tahliye etmeye çalışmalısınız. Saldırılarda daha isabetli olmanız, BM tesislerini vurmamanız ve siviller için yeteri kadar güvenli alan sağlamanız gerekiyor" ifadeleriyle uyardığı aktarıldı.

Antony Blinken'ın İsrail ziyaretlerinin perde arkası ortaya çıktı: ABD resti çekti

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise Blinken'in uyarısına, "İsrail toplumu aylar da sürse Hamas'ın yok edilmesi için bizim arkamızda duracaktır" diyerek cevap verdi. Blinken'ın ise Gallant'a "Ben bunun için yeterli krediniz olduğunu sanmıyorum" diyerek cevap verdiği bildirildi.

'SAVAŞIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK KRİTİK HAMLE'

ABD medyasına göre ise İsrail Ordusu'nun ABD'nin gözünde birkaç haftalık kredisi kaldı. Çünkü uluslararası toplum baskısı artık ABD'yi de zorlamaya başladı. ABD medyası Blinken'in açıklamasını ise 'ABD'nin savaşın gidişatını değiştirmek için yaptığı kritik bir hamle' olarak değerlendirdi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...