Tgrt Haber

ABD eski Başkanı Donald Trump tarihe geçti! Hakkındaki soruşturmalara ‘siyasi’ diyerek Demokratları suçladı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
31 Mart 2023 05:41 - Güncelleme : 31 Mart 2023 05:48

Son dakika haberi: ABD eski Başkanı Donald Trump hakkında ‘sus payı’ olarak bilinen soruşturma kapsamında hakim karşısına geçecek. Hakkındaki soruşturmaları ‘siyasi’ olarak tanımlayan Trump ayrıca hakim karşısına çıkacak ilk ABD eski Başkanı olarak da tarihe geçti. 

Yetişkin filmleri yıldızı Stormy Daniels​ ile ABD eski Başkanı Trump’ın cinsel ilişkiye girdiği iddiası konusunda sessiz kalması için 2016 yılında 130 bin dolar ödeme karşılığında bir anlaşmaya imza attığını ancak Trump tarafından imzalanmadığı için bunun geçersiz olduğunu savundu. Trump, Daniels'in iddialarını yalanlarken, Trump'ın 2016'daki seçim kampanyasından önce avukatlığını yapan Michael Cohen​, Daniels'a Trump adına kendi hesabından 130 bin dolar ödeme yaptığını doğruladı.

‘SUS PAYI’ SORUŞTURMASINI BAŞLATTI

Cohen, Trump şirketleri tarafından daha sonra kendisine ikramiyelerle yaklaşık 420 bin dolar geri ödeme yapıldığını iddia etti. Trump'ın seçim kampanyasına yönelik yürütülen soruşturmada "yalan söyleme" ve "vergi kaçırma" suçlamalarıyla Aralık 2018'de gözaltına alınan Cohen, mahkemede 3 yıl hapis cezasına çarptırılarak Mayıs 2019'da cezasını çekmek üzere Otisville'deki federal hapishaneye gönderildi. O yıllarda federal savcılar Trump'a yönelik herhangi bir inceleme başlatılmasına gerek duymazken, Manhattan Bölge Savcılığı "sus payı" ödemesi olarak bilinen soruşturmayı başlattı.

ABD eski Başkanı Donald Trump tarihe geçti! Hakkındaki soruşturmalara ‘siyasi’ diyerek Demokratları suçladı

SORUŞTURMA KARARININ ARDINDAN DEMOKRATLARA YÜKLENDİ

New York Büyük Jürisi yaptığı oylama sonrasında ABD eski Başkanı Donald Trump’ın suçlanmasına için oy kullandı. Kararın oy birliği ile alınmasının ardından Trump yazılı bir açıklama yaptı ve Demokratları suçlayarak soruşturmanın ‘siyasi’ olduğunu savundu. "Bu tarihteki en üst düzeydeki siyasi zulüm ve seçim müdahalesidir." diyen Trump, "radikal solcu Demokratların 'Amerika'yı Yeniden Harika Yap' hareketini yok etmek için cadı avına" çıktığını öne sürdü.

Trump, hakkında yürütülen Rusya soruşturması ve Mar-a-Lago'daki malikanesinin FBI tarafından basılması gibi kendisine karşı yürütülen soruşturmaları hatırlatarak, "Demokratlar, 'Trump'ı ele geçirme' saplantıları kapsamında yalan söylediler, hile yaptılar ve hırsızlık yaptılar. Ancak şimdi ise düşünülemez olanı yaptılar." dedi.

ANKETLERDE ÖNDE OLDUĞUNU SAVUNDU

Demokratların bu eyleminin seçimlere müdahale olduğunu kaydeden Trump, kendisinin tamamen masum olduğunu savundu.

Trump, ülke tarihinde daha önce böyle bir hadisenin yaşanmadığını belirterek, ülkede adalet sisteminin militarize olduğunu öne sürdü. Cumhuriyetçi Parti'den 2024 seçimlerine resmen aday olan Trump, anketlerde açık ara önde göründüğü için Demokratların siyasi rakiplerini cezalandırmak istediklerini ifade etti.

“BIDEN’IN KİRLİ İŞİNİ YAPIYOR”

Eski Başkan Trump, "George Soros tarafından özenle seçilen ve finanse edilen Manhattan Savcısı Alvin Bragg tam bir rezalet. New York'u ele geçiren benzeri görülmemiş suç dalgasını durdurmak yerine, odaklanması gereken cinayetleri, hırsızlıkları ve saldırıları görmezden gelerek Joe Biden'ın kirli işini yapıyor." ifadelerini kullandı.

"Bu Cadı Avının Joe Biden'a büyük ölçüde geri tepeceğine inanıyorum." diyen Trump, kendisini destekleyenlerle birlikte bunun üstesinden geleceklerini, Biden'ı yenerek Demokratların görevlerine son vereceklerini ve Amerika'yı yeniden harika yapacaklarını ileri sürdü.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...