Tgrt Haber

ABD, Bolsonaro’nu iade etmeye hazır! Biden'dan destek telefonu ve Brezilya ile iş birliği mesajı!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
10 Ocak 2023 05:47 - Güncelleme : 10 Ocak 2023 06:30

Brezilya’da gerçekleştirilen kongre baskını sonrası ABD, Brezilya Devlet Başkanı Luiz İnacio Lula da Silva’ya desteğini açıkladı. ABD’de bulunan Brezilya eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun iadesine ilişkin Ned Price, “Böyle bir talep olmadığını ancak iş birliğine hazır olduklarını” ifade etti.

Brezilya’da gerçekleştirilen seçimlerin ardından yaşanan kaos hala sürüyor. Eski devlet başkanı Jair Bolsonaro’nun destekçileri Ulusla Kongre’ye baskın düzenledi. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı olaylar sonrasında kontrol sağlandı. Brezilya​ Devlet Başkanı Lula, "Bunu yapanlar kanun önünde hesap verecek" dedi.

BIDEN’DAN DESTEK TELEFONU

Bölgede gergin bekleyiş sürerken ABD​ Başkanı Joe Biden, Brezilya Devlet Başkanı Lula’yı aradı. Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Biden'ın, Lula da Silva​ ile görüşmesinde, ABD'nin Brezilya demokrasisine ve Brezilya halkının özgür iradesine olan desteğini ilettiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Biden'ın ortak gündemi değerlendirmek için şubat ayı başında Lula da Silva'yı başkent Washington'a davet ettiği, Brezilya Devlet Başkanı'nın da bu daveti kabul ettiği duyuruldu.

ABD’DEN İADEYE YEŞİL IŞIK

Tüm gelişmelerin yakından takip edildiği bugünlerde ABD’de bulunan Brezilya’nın eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun iade edileceği iddialarına ilişkin açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Brezilya’dan henüz böyle bir talep olmadığı ifade ederken  “Her gün çok sayıda konu ve sorun üzerinde birlikte çalışıyoruz. Çoğu zaman bunlar kanun meseleleridir. Brezilya'dan ABD'ye bilgi veya potansiyel olarak harekete geçme taleplerinde bulunulduğu durumlarda işbirliği yapmak için iyi hazırlanmış süreçlerimiz var. Bu durumda henüz herhangi bir bilgi veya eylem talebi almadık” dedi.

BOLSONARO HASTANEYE KALDIRILDI

Bolsonaro'nun eşi Michelle Bolsonaro sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Bolsonaro'nun 2018'de uğradığı bıçaklı saldırıdan kaynaklanan karın ağrısı nedeniyle hastanede gözlem altında olduğunu aktardı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...