Tgrt Haber

ABD, terör örgütü PKK/YPG tarafından gerçekleştirilen Gaziantep’teki terör saldırısını kınamadı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
22 Kasım 2022 08:00 - Güncelleme : 22 Kasım 2022 10:29
ABD, terör örgütü PKK/YPG tarafından gerçekleştirilen Gaziantep’teki terör saldırısını kınamadı

Gaziantep’in Karkamış ilçesine terör örgütü PKK/YPG tarafından düzenlenen roket saldırısına ilişkin ABD’den açıklama geldi. Terör örgütünün alçak saldırılarının kınanmadığı yazılı metinde sadece taziye mesajı iletildi.

İstiklal Caddesi’ndeki hain terör saldırısı sonrasında TSK tarafından Irak ve Suriye’nin kuzeyinde başlatılan ‘Pençe-Kılıç’ hava harekatında 184  terörist  etkisiz hale getirilirken birçok nokta imha edildi. Operasyon sonrası bir kez daha harekete geçen terör örgütü PKK/YPG, Gaziantep’in Karkamış​ ilçesine roket saldırısı düzenledi. Söz konusu alçak saldırıda Ayşenur Alkan ve 5 yaşındaki Hasan Karataş şehit oldu, 2’si ağır 19 kişi yaralandı.

ABD, GAZİANTEP’TEKİ SALDIRIYI KINAMADI

ABD Dışişleri Bakanlığı terör örgütü PKK/YPG’nin saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Türkiye'de sivilleri hedef alan roket saldırılarının kınanmadığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Suriye ve Türkiye'deki sivil can kaybı için en içten taziyelerini ifade eder. Sivilleri korumak ve ortak DEAŞ’ı yenilmesiyle ilgili ortak hedefi desteklemek için Suriye'de gerilimi azaltma çağrısında bulunuyoruz. Irak'ta, Irak'ın egemenliğini ihlal eden koordineli olmayan askeri harekata karşı çıkmaya devam ediyoruz."

HAMİLE KADIN ENTÜBE DURUMDA

Terör örgütü, Suriye'nin kuzeyinden Gaziantep​'in Karkamış ilçesine yönelik dün 10 havan/roketli saldırı düzenledi. Teröristlerin attığı havan/roketler, bir lise ve 2 ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir tıra isabet etti, bazı roketler ise boş araziye düştü. Saldırıda biri öğretmen, biri çocuk olmak üzere 2 sivil hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. İlk anda yaşamını yitirdiği açıklanan hamile kadının entübe durumda olduğu, tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...