Tgrt Haber

ABD, İsrail'e omuz veriyor! Pentagon'dan mühimmat ve hava savunma kalkanı desteği

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
10 Ekim 2023 09:31 - Güncelleme : 10 Ekim 2023 10:01
ABD, İsrail'e omuz veriyor! Pentagon'dan mühimmat ve hava savunma kalkanı desteği

ABD Savunma Bakanlığı, İsrail-Filistin çatışması nedeniyle İsrail'e olan savunma desteğini arttırdıklarını ve buna hava savunma sistemleri ve mühimmatların da dahil olduğunu duyurdu.

Hamas​'ın 7 Ekim'de "Aksa Tufanı" isimli ağır roket saldırısı başlatmasının ardından dikkat çekici bir hızla İsrail'e destek açıklaması yapan ABD, bu desteği daha da artırdığını açıkladı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), verdikleri savunma desteğine, hava savunma sistemleri ve mühimmatları da eklediklerini ilan etti.

İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Pentagon yetkilisinin gazetecilere servis ettiği bilgiye göre, Biden yönetimi, İsrail ile temasını sürdürürken en acil ihtiyaçları belirlemeye çalışıyor.

Yetkilinin geçtiği basın açıklamasında,"Her şeyden önce İsrail'in savunmasına desteğimizi arttırıyoruz. Buna hava savunma sistemleri ve mühimmatlar da dahil" ifadesini yer buldu.

Yetkili, İsrail'e bir an önce ihtiyaç duyduğu mühimmatın ulaştırılması için çalıştıklarını kaydederek, İsrail'in talep ettiği bazı malzemeleri taşıyan uçakların yola çıktığını vurguladı.

İSRAİL FİLİSTİN​ ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmış, İsrail, Başbakan Netanyahu'nun savaş ilanıyla, Filistin üzerinde yoğun bir bombardıman başlatmıştı. 

Bomba seslerinin hiç eksilmediği 3 günün ardından gelinen noktada ise günler boyu Gazze'yi savaş uçakları ve füzelerle vuran İsrail, donanmasını da devreye soktu.

Davut Yıldızı taşıyan, İsrail bayraklı hücumbotlar, Akdeniz kıyısındaki Gazze Şeridi'nin orta kesimlerini ve Han Yunus kenti sahilindeki yerleşim yerlerini denizden bombalamaya başladı.

Ablukadaki 2,5 milyon Filistinlinin elektrik, gaz ve suyunun yanı sıra dışarıdan gıdaya erişimi kesildi. Savaş uçakları El-Şati ve Cebeliye mülteci kampları ile yüzlerce binayı bombaladı. Şu ana değin 143'ü çocuk 704 Filistinli katledildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...