Tgrt Haber

İsrail'in bombaları iki gazeteciyi canından etti... Saldırıyı çekerken hedef oldular

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
10 Ekim 2023 05:55 - Güncelleme : 10 Ekim 2023 07:17
İsrail'in bombaları iki gazeteciyi canından etti... Saldırıyı çekerken hedef oldular

Said et-Tavil ve Muhammed Subh isimli Filistinli gazeteciler, İsrail'in Gazze'ye yönleik hava saldırısında hayatlarını kaybetti. Hisham Al-Nawajha isimli gazetecinin de saldırıda ağır yaralandığı iddia edildi.

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi​'ne düzenlediği hava saldırısı​ gece boyunca sürerken, sivil yerleşim birimlerini hedef alan bombalar bu kez iki gazetecinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Anadolu Ajansı'nın (AA) Gazze'deki hastane kaynaklarından aktardığı bilgilere göre, Filistinli gazeteciler Said et-Tavil ve Muhammed Subh, İsrail savaş uçaklarının hava saldırısında hayatlarını kaybetti.

BİR GAZETECİ​ DE AĞIR YARALI

Görgü tanıklarına göre, iki gazeteci Gazze'nin batısındaki Rimal semtinde İsrail savaş uçaklarının bir binayı hedef almasına ilişkin çekim yaptıkları sırada, hava saldırısına maruz kaldı.

Ayrıca, bombardımanın takibi sırasında aynı bölgede yaralanan başka gazetecilerin de olduğu ifade edilirken Hisham Al-Nawajha isimli bir gazetecinin de ağır yaralandığı belirtildi.

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin çeşitli bölgelerini aralıksız bombalamayı sürdürüyor. Maddi hasarın ağır olduğu bölgelerde, can kaybı ve yaralı sayısına ilişkin henüz resmi makamlardan bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...