Tgrt Haber

ABD: İsrail'in güvenliğine destek vermeye kararlıyız

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
09 Ekim 2023 10:41 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 11:02
ABD: İsrail'in güvenliğine destek vermeye kararlıyız

Hamas ile İsrail arasındaki savaşta, Tel Aviv'den yana tavır alan ABD, bu desteğini sözlü hem de eylemsel olarak olarak ifade etmeye devam ediyor.

İsrail'e yardım etmek üzere bölgeye bir savaş uçağını yönlendiren ABD'de, Başkan Joe Biden​'ın yardımcısı Kamala Harris, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog​ ile telefonda görüşerek desteğini iletti.

"TERÖR" OLARAK NİTELENDİRDİ

Görüşmenin içeriğini medya kuruluşlarıyla yazılı olarak paylaşan Beyaz Saray, görüşmede Harris'in, kendisi ve eşi adına Hamas​ saldırılarından etkilenen herkese acil şifa, hayatını kaybedenler için başsağlığı dilediğini aktardı.

Açıklamaya göre, "Korkunç ve eşi benzeri görülmemiş" saldırıları kınayan Harris, "bu tarz terör saldırılarının asla bir gerekçesi olmadığını" ifade etti.

ABD'nin İsrail’in güvenliğine olan sarsılmaz desteğini yineleyen Harris, ülkesinin İsrail’e gereken desteği sağlamakta kararlı olduğunu vurguladı.

NE OLMUŞTU? İŞTE AKSA TUFANI VE SONRASI...

Anadolu Ajansı'nın derlediği verilere göre Orta Doğu'da yaşanan yüksek gerilimi Hamas​'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı füze saldırılarıyla  başladı.

Sonrasında Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim paramotorlar ve kara yoluyla girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 91'i çocuk 436 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 271 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde ise İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 15 Filistinli yaşamını yitirmişti. İsrail basınında, saldırılarda şu ana kadar 700 İsraillinin hayatını kaybettiği, 2 bin 315 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...