Tgrt Haber

ABD, Japonya ve Güney Kore’den Kuzey Kore'ye gözdağı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
29 Ağustos 2023 11:20 - Güncelleme : 29 Ağustos 2023 11:38
ABD, Japonya ve Güney Kore’den Kuzey Kore'ye gözdağı

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un nükleer silah tehdidine karşın ABD, Japonya ve Güney Kore bölgede füze savunma tatbikatı gerçekleştirdi. Üç ülkenin bu hareketi, Kuzey Kore'ye bir gözdağı olarak yorumlandı.

Kuzey Kore​ lideri Kim Jong Un, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda, deniz kuvvetlerinin nükleer caydırıcılık dahil çeşitli saldırı araçlarına sahip olması gereken kapsamlı bir savaş gücü olduğunu söylemişti.  ABD​ Başkanı Joe Biden, Japonya​ Başbakanı Fumio Kishida ve Güney Kore​ Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'un bu ay gerçekleştirdiği zirveye ilişkin de  konuşan Kim, üç ülkenin başkanlarını "çete lideri" olarak nitelemişti.

Devletin nükleer gücünün inşası doğrultusunda farklı hizmet birimlerinin yeni silahlarla donatılacağını da  kaydeden Kim, Kuzey Kore donanmasının devletin nükleer caydırıcılığının bir parçası haline geleceğini söylemesi dünyada büyük tedirginliğe neden oldu. 

NÜKLEER TEHDİDE CEVAP GECİKMEDİ

Kim'in bu açıklamarından sonra ABD, Japonya ve Güney Kore düzenlediği ortak tatbikatla gözdağı verdi.

Güney Kore Deniz Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, Pyongyang'ın nükleer silah ve balistik füze tehdidine karşı hazırlık amacıyla gerçekleştirilen tatbikatta ABD'den USS Benfold, Japonya'dan JS Haguro ve Güney Kore'den ROKS Yulgok Yi I savaş gemilerinin yer aldığı kaydedildi.

ABD üretimi "Aegis" silah sistemi ile donatılan gemilerin, Kuzey Kore kaynaklı olası bir balistik füze tehdidi karşısında hedef tespit ve takibi ile bilgi paylaşımı prosedürlerini uyguladığı açıklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...