Tgrt Haber

ABD'den halka yardım çağrısı: Pilotun terk ettiği kayıp F-35'i bulmalarını istiyoruz

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: The Guardian
18 Eylül 2023 09:27 - Güncelleme : 18 Eylül 2023 09:42
ABD'den halka yardım çağrısı: Pilotun terk ettiği kayıp F-35'i bulmalarını istiyoruz

ABD'li askeri yetkililer, pilotun kendini fırlatmasının ardından izini kaybettikleri savaş uçağının bulunması için halktan yardım istedi.

ABD'de deniz piyade pilotu, Pazar günü öğleden sonra uçtuğu  F-35B Lightning II jetinde sorun çıkması sonrası kendisini uçaktan fırlattı.

PİLOT​ KURTULDU

Pilot, Kuzey Charleston üzerinde güvenli bir şekilde kurtuldu. Askeri yetkililer, kaybedilen uçağın aranmasında artık Kuzey Charleston'un kuzeyindeki iki göle odaklanıldığını söyledi.

Binbaşı Melanie Salinas, pilotun saat 14.00 civarında güvenli bir şekilde Kuzey Charleston'a paraşütle atladığını ve yerel bir hastaneye kaldırıldığını, durumunun stabil olduğunu söyledi.

Pilotun adı ve uçakta yaşanan sorunun detayları açıklanmadı.

"F-35'İ NASIL KAYBEDERSİNİZ?"

Yerel kongre üyesi Nancy Mace, “Bir F-35'i nasıl kaybedersiniz? Nasıl oluyor da takip cihazı yok ve biz halktan bulmalarını istiyoruz" dedi.

Yetkililer, pilotun neden atladığının hala araştırdığını söyledi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

Kaynak: The Guardian

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...