Tgrt Haber

ABD ve İngiltere arasında 'çaya tuz atma' krizi

26 Ocak 2024 13:20 - Güncelleme : 26 Ocak 2024 13:21
ABD ve İngiltere arasında 'çaya tuz atma' krizi

İngiltere ve ABD arasındaki çay krizi tatlıya bağlandı. ABD'li bir bilim insanının 'çaya tuz önerisi' ortalığı fena karıştırdı. ABD'nin Birleşik Krallık Büyükelçiliği konuya kayıtsız kalmadı.

ABD​'li bir bilim insanı olan Micheel Francl, çay​ ve kahvenin ardındaki moleküler bilim hakkında yazdığı kitapta, çayın acılığını alması için bir tutam tuz​ önerisinde bulundu. Bu şekilde demlenen çayın mükemmel olduğunu belirten Francl'ın bu önerisi İngiltere'de tepkilere neden oldu.

Birçok sosyal medya kullanıcısı ve İngiltere medyası konuyu gündeme taşıdı ve İngili medyasından The Guardian'da "Çayın musluktan akan ılık suyla yapıldığı ülkeden bir bilim insanı kusursuz çay tarifini bulduğunu iddia ediyor" ifadeleri yer aldı.

Daily Mail gazetesinde ise "Profesör Francl, çayın kahveden sonra geldiği ve genellikle buzlu servis edildiği bir ülkeden gelmesine rağmen bulgularının sağlam olduğu konusunda ısrarcı" dendi.

ABD ve İngiltere arasında 'çaya tuz atma' krizi

BÜYÜKELÇİLİK DEVREYE GİRDİ

Francl'ın çay önerisi Britanya kamuoyunda tartışmaya neden olunca ABD'nin Birleşik Krallık Büyükelçiliği de konuya kayıtsız kalmadı. Sosyal medya hesabından eğlenceli bir paylaşım yapan büyükelçilik, "Özel ilişkimizin dayanağını tehdit eden bu şoke edici teklife karşı sessiz kalamadık. Birleşik Krallık'ın güzel insanlarına, Britanya'nın ulusal içeceğine tuz eklemek gibi düşünülemez bir fikrin ABD'nin resmi politikası olmadığını söylemek isteriz. Asla da olmayacak" dendi.

Büyükelçiliğin viral olan paylaşımında, "Çayı uygun şekilde yapmaya devam edeceğiz. Mikrodalgaya atarak" ifadelerine yer verildi.

Tartışmaların ardından BBC'ye bir açıklama yapan Francl, "Kesinlikle diplomatik bir olaya sebep olmak istememiştim. E-posta kutum bugün çığrından çıktı. Sabah uyanıp çok sayıda kişinin çaya tuz atılması konusunu konuştuğunu görmeyi beklemiyordum" dedi.

Kaynak: BBC

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...