Tgrt Haber

Küçük çocuk, ısıtması olmayan evde iki yıl tek başına yaşamış

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
26 Ocak 2024 10:42 - Güncelleme : 26 Ocak 2024 10:43
Küçük çocuk, ısıtması olmayan evde iki yıl tek başına yaşamış

Fransa, annesinin terk ettiği ve 2 yıl boyunca ısıtması olmayan bir evde yalnız yaşayan çocuğu konuşuyor. 2020 ile 2022 yılları arasında tek başına hayat mücadelesi veren 9 yaşındaki çocuğun her gün okula gidip gelmeyi başardığı öğrenildi.

Fransa’da bir annenin erkek arkadaşıyla yaşamak için 9 yaşındaki çocuğunu terk ettiği haberi yürek burktu. Kimliği açıklanmayan çocuk​ 2020’den 2022’ye kadar Fransa’nın Charente bölgesindeki Nersac kasabasındaki evde yalnız bırakılırken, annesi erkek arkadaşıyla birlikte beş kilometre uzakta yaşadı ve oğlunu ara sıra ziyaret etti.

Yerel meclise ait ve halka düşük fiyatla kiralanan, elektriği ve sıcak suyu olmayan dairede tek başına yaşayan çocuk okula bile gitmeyi başarırken, normal ve temiz göründüğü ve iyi notlar aldığı için öğretmenleri hiçbir şeyden şüphelenmedi.

2 yıl tek başına yaşayan küçük çocuk, kek ve konserve ürünlerle beslenip, ara sıra komşu balkondan domates çalıp yedi, genellikle soğuk suyla duş alan çocuk geceleri 3 kat yorganla ısınmaya çalıştı.

BABASINA YASAL SUÇLAMA YÖNELTİLMEDİ

Komşuları ona yiyecek vererek yardım ederken, 2022'de isimsiz bir ihbarla durum yetkililere bildirildi. Mahkemede, reşit olmayan bir çocuğu terk etme ve tehlikeye atma suçu isnat edilen 39 yaşındaki annenin zaman zaman oğlunu ziyaret ederek ona yemek götürdüğü belirtildi.

Çocuğun başka bir kasabada yaşayan babasına yasal suçlama yöneltilmedi ve çocuk 11 yaşındayken yetkililerin himayesine alındı. 

HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ

Komşular endişelerini dile getirdiğinde anne​, çocuğa baktığını ve işine karışmamalarını söylemiş.

"TERK EDİLDİĞİNİ GÖSTEREN HİÇBİR ŞEY YOKTU"

Nersac Belediye Başkanı Barbara Couturier, çocuğun çok normal göründüğünü belirtiyor.

Couturier, "Gülümsüyordu, çok iyi bir öğrenciydi, her zaman temiz ve kibardı. Terk edildiğini gösteren hiçbir şey yoktu. Bu durumu tespit edebileceğini söyleyebilecek herkese hodri meydan diyorum." 

Couturier, çocuğun 2022 yılının eylül ayından bu yana sosyal hizmetlerin bakımı altında olduğunu söyledi. Annenin ise 18 ay hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...