Tgrt Haber

ABD yaptırımları kızdırdı! Medvedev'den tehlikeli silah önerisi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Haziran 2024 17:10 - Güncelleme : 13 Haziran 2024 17:26
ABD yaptırımları kızdırdı! Medvedev'den tehlikeli silah önerisi

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev'den tehlikeli bir öneri geldi. Medvedev, Batı'ya karşı koyan ülkelere nükleer silah hariç çeşitli Rus silahların verilmesi gerektiğini söyledi.

Rusya​ Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev​, ABD​'nin Rusya'ya karşı yönelik yaptırımlarını genişletme kararını değerlendirdi ve açıklamalarda bulundu. Rusya'nın bir hamle yapması gerektiğini söyleyen Medvedev, şunları yazdı:

"Ne şekilde tepki verilebilir? Ülkemize ve tüm vatandaşlarımıza bu kısıtlamaları getiren ülkelere her gün azami zarar vermeye çalışmalıyız. Onlar (Rusya'ya karşı yaptırım​ uygulayan ülkeler) Batı dünyasının düşmanlarına silah vermemizden mi korkuyor?''

''Şimdilik nükleer silah hariç mümkün olan tüm silah türlerini onlara (Batı'ya karşı koyan ülkelere) vermeliyiz. Düşmanımıza karşı kural olmamalı. Rusya'ya zarar verdikleri için acı çekmeliler."

ABD yaptırımları kızdırdı! Medvedev'den tehlikeli silah önerisi - 1. Resim

ABD, RUSYA'YA YAPTIRIMLARI GENİŞLETTİ

ABD Dışişleri Bakanlığı ile Hazine Bakanlığı, savaş gerekçesiyle Rusya'ya yönelik yaptırımın kapsamını genişleterek, yaklaşık 300 kişi ve şirketin yaptırım listesine dahil edildiğini dün bildirmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçen hafta yaptığı açıklamada, "Rusya'nın, Ukrayna’ya silah sağlayan ülkelerin hassas hedeflerini vuracak bölgelere, baskı gören devletlere ve bazı meşru yapılara uzun menzilli silah gönderme hakkına sahip olduğunu" belirtmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...