Tgrt Haber

ABD’de gasbedilerek öldürülen Türk gencinin ailesi konuştu: Yardım bekliyoruz

27 Eylül 2023 09:52 - Güncelleme : 27 Eylül 2023 11:12
ABD’de gasbedilerek öldürülen Türk gencinin ailesi konuştu: Yardım bekliyoruz

ABD’nin California eyaletine bağlı Oakland kentinde gaspçı bir siyahi tarafından başından silahla vurularak öldürülen Muş Malazgirtli Emre Bozkurt adlı gencin ailesi çocuklarının cenazesinin Türkiye’ye getirilmesi için yardım bekliyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Emre Bozkurt (22) adlı Türk vatandaşının yolda yürüdüğü esnada yanına yaklaşan siyahi bir gaspçı tarafından telefonu gasbedilmek istendi. Buna direnen Bozkurt, gaspçı tarafından silahlı saldırıya uğradı. Kurşun yağmuruna tutulan Türk genci olay yerinde hayatını kaybederken, gaspçı, telefonu alarak olay yerinden uzaklaştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Oakland polisi, saldırının olay akşamı 20.00 sıralarında 98. cadde ve Lawlor caddesi civarında meydana geldiğini bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, ağır yaralanan genci hastaneye sevk etti. Bozkurt, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

AİLE CENAZE İŞLEMLERİ İÇİN YARDIM BEKLİYOR

TGRT Haber’in edindiği bilgilere göre Bozkurt’un cenaze işlemleri yaklaşık 15 gün sürecek. Cenaze işlemleri için Los Angeles Türk Konsolosluğu ile iletişime geçen aile, Dışişleri Bakanlığı ve ABD’deki Türk yetkililerden yardım bekliyor. Cenazenin uluslararası bir hava kargosu şirketi tarafından getirileceği ve yüksek bir meblağ talep edildiği öğrenildi.

ABD'de öldürülen Türk gencinin cenazesinin getirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

KUZENİ VAHŞETİ CANLI CANLI İZLEDİ

Gencin talihsiz vefatı ailesini ve sevenlerini üzüntüye boğdu. Muş yerel basınından alparslandiyari.com adlı haber sitesinde yer alan habere göre, Emre Bozkurt’un o esnada telefonda kuzeniyle konuştuğu ve kuzeninin olayı canlı canlı gördüğüne yer verildi. Türk gencinin Malazgirt nüfusuna bağlı Kardeşler Köyü’nden olduğu öğrenildi.

GASPÇIYI ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bozkurt’u vuran gaspçının hala yakalanamadığı ve arama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi. ABD’de son zamanlarda artan gasp​ ve cinayet olayları dikkat çekiyor.

AYNI YERDE BİR TÜRK VATANDAŞI​ DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

Emre Bozkurt’un yanı sıra 1 haftadır kayıp olarak polise bildirilen Sebahattin Çiftçi'nin de cansız cesedine ulaşıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, Çiftçi'nin yakın arkadaşı ABDPost.Com muhabiri Özlem Özgüt Yörekli'yi arayarak olayla ilgili bilgi verdi. Sebahattin Çiftçi'nin Oakland'ta bir çatışmanın ortasında kaldığı belirtildi.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...