Tgrt Haber

ABD'de seçmenler sandık başında: Erken oy verme işlemleri başladı

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Eylül 2024 03:06 - Güncelleme : 21 Eylül 2024 03:08
ABD'de seçmenler sandık başında: Erken oy verme işlemleri başladı

ABD'de Donald Trump ve Kamala Harris'in yarıştığı başkanlık seçimlerinde erken oy verme işlemleri başladı. Minnesota, Virginia ve Güney Dakota eyaletlerinde seçmenler sandığa koştu.

ABD’de 5 Kasım’da başkanlık seçimleri için ülkenin Minnesota, Virginia ve Güney Dakota eyaletlerinde seçmenler oy vermeye başladı. Seçim günü yoğunluğuna girmek istemeyen ve kararını veren seçmenler sandık başına giderek oyunu verdi.

ABD’de pek çok eyalette seçim gününden önce erken oy verme seçeneği sunuluyor. Illinois’te 26 Eylül, Montana ve Nebraska da 7 Ekim, Indiana ve Wyoming de 8 Ekim, Arizona’da 9 Ekim, Georgia’da 15 Ekim ve Iowa’da 16 Ekim’de erken oy kullanma işlemleri başlayacak.

ABD'de seçmenler sandık başında: Erken oy verme işlemleri başladı - 1. Resim

ERKEN OY VERME TARTIŞILIYOR

Seçmenler arasında tartışmalı bir konu olan erken oy kullanma işlemi, uzmanlar tarafından ise seçim sonuçları açısından kritik önemde görülüyor. Pew Araştırma Merkezi'nin anketine göre, 2020 seçimlerinden bu yana Cumhuriyetçilerin yalnızca yüzde 37'si seçmenlerin erken oy kullanma seçeneğine sahip olması gerektiğini söylerken, Demokratlar ise uygulamaya yüzde 82’lik destek veriyor.

ABD'de seçmenler sandık başında: Erken oy verme işlemleri başladı - 2. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...