Tgrt Haber

ABD'de yangın söndürme helikopterleri çarpıştı: 3 ölü!

07 Ağustos 2023 14:21 - Güncelleme : 07 Ağustos 2023 14:28
ABD'de yangın söndürme helikopterleri çarpıştı: 3 ölü!

ABD'nin California eyaletinin güneyindeki Riverside County bölgesinde süren orman yangınlarına müdahale eden 2 helikopterin havada çarpışması sonucu 3 öldü.

ABD'nin California eyaletinin güneyindeki Riverside County bölgesinde süren orman yangınlarına müdahale eden 2 helikopter havada çarpıştı. Talihsiz kazada 3 kişi hayatını kaybetti.

BİR HELİKOPTER YERİ İNEBİLDİ

Kazaya ilişkin Kaliforniya​ Orman ve Yangından Koruma Departmanı (Cal Fire) Güney Bölgesi Müdürü David Fulcher, basın toplantısı düzenledi. Fulcher, Riverside County'de orman yangınlarıyla mücadele kapsamında görev yapan 2 helikopterin havada çarpıştığını belirtirken bir helikopterin başarıyla iniş yaptığını, diğer helikopterin düştüğünü ve içindeki pilot ile 2 Cal Fire görevlisinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Kazanın, yaklaşık 1,6 hektarlık alana yayılan bir yangına sebep olduğu ve bu yangının söndürüldüğü, Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulunun (NTSB) kazayı araştırdığı duyuruldu.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...