Tgrt Haber

Nijer'de cunta hava sahasını kapattı: 'Yabancı bir ülke ülkemize saldıracak'

07 Ağustos 2023 08:16 - Güncelleme : 07 Ağustos 2023 08:23
Nijer'de cunta hava sahasını kapattı: 'Yabancı bir ülke ülkemize saldıracak'

Nijer'de yönetime 26 Temmuz'da el koyan askeri cunta, ikinci bir emre kadar Nijer hava sahasını kapattı. Gerekçe olarak yabancı bir ülkenin Nijer'e saldırı hazırlığında olduğu duyuruldu.

Nijer​'de 26 Temmuz'daki askeri darbenin ardından Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğunun (ECOWAS) askeri cuntaya verdiği 1 haftalık süre dolarken ilginiç bir gelime yaşandı. Kendisine "Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP)" ismini veren cunta rejiminin sözcüsü Albay Amadou Abdramane, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğunun (ECOWAS) askeri müdahale ihtimaline karşı Nijer hava sahasının ikinci bir emre kadar kapatıldığını duyurdu.

"ECOWAS İŞ BİRLİĞİYLE SALDIRI HAZIRLIĞI..."

Abdramane, herhangi bir ihlale anında ve güçlü cevap verileceğini belirterek, "Yabancı bir ülke ECOWAS​ işbirliğiyle ülkemize saldırı hazırlığında" ifadesini kullandı.

ECOWAS'ın askeri müdahale hazırlığı kapsamında 2 Orta Afrika ülkesinde asker konuşlandırdığını vurgulayan Abdramane, müdahil olan her ülkenin işbirlikçi olarak değerlendirileceğini dile getirdi. Abdramane, Nijerli gençleri ülkelerini savunmaya davet etti.

26 TEMMUZ NİJER DARBESİ

Nijer'de Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum​, 26 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurlarınca alıkonulmuş ve o akşam asker yönetime el koyduğunu duyurmuştu. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane (Ömer) Tchiani, 28 Temmuz'da Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) isimli cuntanın liderliğini üstlenmiş ve geçiş hükümetinin başına geçmişti.

 

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...