Tgrt Haber

ABD'den Ermenistan'a rest: Karabağ'daki sözde seçimi tanımıyoruz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Eylül 2023 08:55 - Güncelleme : 12 Eylül 2023 09:08
ABD'den Ermenistan'a rest: Karabağ'daki sözde seçimi tanımıyoruz

ABD, Azerbaycan'a bağlı olan Karabağ bölgesinde Ermeni güçlerinin sözde düzenlediği cumhurbaşkanı seçimini tanımadığını duyurdu.

Azerbaycan​'ın Karabağ​ bölgesinde Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda düzenlenen sözde seçimi tepkiler gelmeye devam ediyor. Ülkenin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saldırı niteliğinde bir hareket olarak nitelendirilen bu seçim sonrası ABD​'den de Ermenistan​'a bir rest geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller'den, Azerbaycan ve Ermenistan'a yaptığı açıklamalarda, bu sözde seçimi tanımadıklarını duyurdu.

ABD'nin Ermenistan ve Azerbaycan'ın sorunlarını diyalog yoluyla çözmesine destek vermeye devam edeceğini belirten Miller, Laçın Koridoru ve Ağdam yolunun açılması çağrısını yineledi.

"SEÇİMİ TANIMIYORUZ"

"Daha önce de söylediğimiz üzere Karabağ bölgesini bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanımıyoruz" diyen Miller, bu nedenle sözde cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarını tanımadıklarını açıkladı.

AZERBAYCAN VE TÜRKİYE'DEN SERT KINAMA

Azerbaycan ve Türkiye, Karabağ'da Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda düzenlenen sözde seçimi "ülkenin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saldırı niteliğinde bir hareket" olarak nitelendirerek kınamıştı.

ERDOĞAN'DAN ERMENİSTAN'A KARABAĞ MESAJI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefonda görüştü. İki lider görüşmede, Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan gerilim ele alındı. Erdoğan, bölgede kalıcı barış ve istikrar tesisinin bölge ülkelerinin tamamının kalkınma ve refahına katkıda bulunacağını vurguladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...