Tgrt Haber

ABD'den gelen açıklamalar gündeme bomba gibi düştü: Askeri sırlar çalındı!

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Fox News
09 Mart 2023 14:49 - Güncelleme : 09 Mart 2023 15:10
ABD'den gelen açıklamalar gündeme bomba gibi düştü: Askeri sırlar çalındı!

Çin ile Tayvan arasındaki gerilim artarken ABD'nin iddiaları gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre Çin, ABD'nin askeri sırlarını çalmayı başardı.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz yılın Şubat ayında başlattığı savaş devam ediyor. Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken binlerce kilometre ötede de bir savaş ihtimali bulunuyor. Çin​ ile Tayvan​ arasındaki gerilim giderek artıyor. Pekin'in Japonya ile yaşadığı sorunlar da bölgesel bir çatışma korkusunu körüklüyor.

Tayvan'dan yana net bir tavır alan ABD​, Çin'e adeta ültimatom verirken bugün gelen haber iki ülke arasındaki krizde adeta yeni bir cephe açtı. J-20, ABD'nin ürettiği F-22 ile rekabet edebilecek yeni bir savaş uçağı tasarlama planının bir parçası olarak 2008'de geliştirmeye başlandı. İlk uçuşunu 2011 yılında gerçekleştiren uçak, 2017 yılında hizmete girdi. Fox News'te yer alan haber ABD kamuoyuna adeta bomba gibi düştü. Buna göre Çin'in ABD askeri sırlarını çaldığı duyuruldu.

PEK ÇOK TAKTİK UYGULUYOR 

Eski Savunma Müsteşar Vekili James Anderson Fox News'a “Çin'in J-20'si casusluk çabaları nedeniyle normalde olabileceğinden daha gelişmiş bir savaş uçağı. Yıllar boyunca hırsızlıklarından büyük kazanç sağladılar” dedi. Çin Ulusal Kongresi, ülkeye yönelik yoğunlaşan tehditler karşısında bu yılki askeri harcamalarını yüzde 7’nin üzerinde artıracağını duyurdu. Anderson, Çin'in bu kapsamda aralarında rüşvet de olan pek çok taktiğe başvurduğunu öne sürdü. Eski Savunma Müsteşar vekilinin iddiaları arasında Çin'in siber saldırı yönetimi ile bilgi çaldığı da yer aldı.

BAŞARIYLA ÇALIYORLAR 

Anderson, “Çinlilerin zamandan ve paradan tasarruf etmesini sağlıyor. Sonuç olarak, bazı sırlarımızı başarıyla çaldıkları için araştırma ve geliştirme bütçelerinin bir kısmını sübvanse ediyoruz” ifadelerini kullandı. Aynı haberde Çin'in bu sayede ABD ile arasındaki teknoloji uçurumunu da kapattığının altı çizildi.

 

Kaynak: Fox News

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...