Tgrt Haber

ABD'den İsrail'e insani yardım eleştirisi: Yapılanlar yeterli değil

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
06 Aralık 2023 09:56 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 10:27
ABD'den İsrail'e insani yardım eleştirisi: Yapılanlar yeterli değil

ABD Dışişleri Sözcüsü Miller, İsrail'in bugüne kadar Gazze'ye insani yardım girişi için yaptıklarının yeterli olmadığını belirterek, "Adımlar hızlandırılmalı" dedi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze​'ye yönelik sürdürdüğü kanlı saldırılarındaki en büyük destekçisi ABD​'den, bölgede yaşanan insanlık trajedisine zaman zaman küçük itirazlar geliyor. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller​, İsrail'in bugüne kadar Gazze'ye insani yardım girişi için yaptıklarının yeterli olmadığını söyledi.

Düzenlediği günlük basın toplantısında, Gazze'ye insani yardım girişi konusunda değerlendirmelerde bulunan Miller, İsrail ablukası altındaki Gazze'ye yeterince yakıt, gıda ve su girişi olmadığına işaret ederek, "Şu ana kadar yapılanlar yeterli değil. Adımlar hızlandırılmalı ve bunu açık şekilde İsrail hükümetine söyledik." diye konuştu.

BM: İNSANİ YARDIM YETMEZ

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), dün yaptığı açıklamada sadece kalıcı bir barışın, Gazze'de yaklaşan insani felaketi önleyebileceğini açıklamıştı.

Yeniden başlayan çatışma durumunun yardım dağıtımını büyük ölçüde imkansız hale getirdiği vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Tüm tarafların uluslararası insancıl hukuk kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekiyor. Sadece kalıcı bir barış, acıları sona erdirebilir ve Gazze'de yaklaşan insani felaketi önleyebilir. WFP, insani ateşkes çağrısında bulunuyor ve tüm liderleri, bu üzücü çatışmanın her iki tarafındaki ailelerin acılarına son verebilecek siyasi çözümler bulmak için ivedilikle çalışmaya çağırıyor."

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...