Tgrt Haber

Hamas-İsrail savaşında son durum... Bölgeye ölüm yağıyor! Netanyahu Gazze kararını verdi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER, Anadolu Ajansı
06 Aralık 2023 08:56 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 17:40

İsrail'in 2 aydır bombalar yağdırdığı Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, gözünü Gazze'nin güneyine dikti. Savaşta ikinci aşamaya geçildi artık 'güvenli' denen yerler de vuruluyor. Han Yunus, İsrail askerleri tarafından kuşatıldı, bölgeye aralıksız bombalar yağıyor. Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı her dakika artıyor, son olarak can kaybı 16 bin 248'e yükseldi. İşte bölgeden anbean son gelişmeler...

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık gerekçesiyle İsrail, iki aydır Gazze'ye bombalar yağdırıyor. Bölgenin kuzeyinde başlayan saldırılar, İsrail'in 'güvenli' dediği bölgeye sıçradı. İsrail ordusunun çok sayıda zırhlı araç ve tankla Han Yunus merkezinin yaklaşık 6 kilometre kuzeyine konuşlandığı ortaya çıktı.

İsrail'in kara ve hava operasyonları yalnızca Gazze'nin güneyinde değil, kuzeyinde de sürüyor. İsrail ordusu, bölgenin en büyük mülteci kampı olan Cebaliye'nin de kuşatıldığını açıkladı. Kampın Hamas tarafından üs olarak kullanıldığı iddia ediliyor. Bölgedeki Hamas altyapısına yönelik saldırılar da devam ediyor...

İşte bölgeden son gelişmeler...

16.45: İsrail: ABD, savaşın başından bu yana İsrail ordusuna 200 kargo uçağıyla 10 bin tondan fazla askeri teçhizat gönderdi.

16.42: İsrailli insan hakları örgütü B'Tselem, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Hamas'la değil Filistinli sivillerle savaştığını belirtti.

16.26: İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah hedeflerini yeniden bombalamaya başladığını duyurdu.

Hamas-İsrail savaşında son durum... Bölgeye ölüm yağıyor! Netanyahu Gazze kararını verdi

15.46: Filistin, İngiltere'nin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne gözetleme uçakları gönderme kararını "İsrail'in soykırım savaşına bulaşmak" olarak nitelendirdi.

14.52: İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla Filistinlilere ait 3 evi yıktığı bildirildi.

14.10 BM Yüksek Komiseri Volker Türk: Uluslararası toplum, insan hakları ve insani gerekçelerle Gazze'de 'acil ateşkes' konusunda tek ses olarak ısrarcı olmalı.

İSRAİL'DEN REHİNE AÇIKLAMASI

13.45 İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hamas ile mücadele ederken rehineleri kurtarmaya yönelik hedefin geri plana atılmadığını söyledi. Açıklamalarının devamında Kızılhaç'ın bu insanlara ulaşması gerektiğini belirten Hagari, "Uluslararası toplum harekete geçmeli. Kızıl Haç'ın rehinelere erişimi sağlanmalı" ifadelerini kullandı.

13.40 İsrail ordusu bir günde Gazze'de 250 farklı hedefi vurduğunu açıkladı. İsrail bu hedefler arasında Hamas'ın tünelleri, askeri üsleri ve cephanelikleri olduğunu öne sürdü.

13.20 İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde düzenledikleri baskınlarda 60 Filistinliyi gözaltına aldı. 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına alınanların sayısı 3 bin 640'a yükseldi.

Hamas-İsrail savaşında son durum... Bölgeye ölüm yağıyor! Netanyahu Gazze kararını verdi

12.14: BM: “Güvenli” bir bölge yok; Gazze Şeridi’nin tamamı dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri haline geldi.

12.05: İsrail'e ait savaş uçaklarının, Gazze'nin kuzeyinde Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

İsrail güçlerinin, mülteci kampının merkezine "fosfor bombalarıyla" yoğun bir şekilde saldırdığı ifade edildi.

10.57: İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da 1 hafta önce yaraladığı Filistinli hayatını kaybetti.

SİVİLLERİ ABD SİLAHLARIYLA ÖLDÜRDÜLER

10.23: İngiltere merkezli Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), İsrail'in Gazze'ye yönelik 2 saldırısında ABD menşeli askeri ekipmanları kullandığını ve bu saldırılar sonucu 43 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 ailenin yok olduğunu açıkladı.

10.19: İsrail ordusu, Gazze Şeridi içerisindeki çatışmalarda öldürülen asker sayısının 83’e çıktığını bildirdi.

Hamas-İsrail savaşında son durum... Bölgeye ölüm yağıyor! Netanyahu Gazze kararını verdi

09.40: İsrail ordusu, son 24 saatte abluka altındaki Gazze Şeridi’nde yaklaşık 250 noktanın hava saldırısıyla vurulduğunu bildirdi.

09.20: ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail'in bugüne kadar Gazze'ye insani yardım girişi için yaptıklarının yeterli olmadığını söyledi.

07.21: İsrail Savunma Kuvvetleri, biri Gazze'de savaşan, diğeri ise araba kazasında olmak üzere iki askerin daha öldüğünü açıkladı.

06.26: ABD, İsrail'in güney Gazze Şeridi'ndeki büyük ölçekli askeri operasyonlarını Ocak ayına kadar tamamlayabileceğine ve ardından belirli Hamas üyeleri ve liderlerine yönelik daha hedefli saldırılara geçebileceğine inanıyor.

CNN ayrıca Beyaz Saray'ın IDF'nin saldırısının önümüzdeki haftalarda nasıl sonuçlanacağından endişe duyduğunu ve İsrail'i hasarı ve sivil kayıplarını sınırlaması konusunda uyardığını yazdı.

Hamas-İsrail savaşında son durum... Bölgeye ölüm yağıyor! Netanyahu Gazze kararını verdi

BATI ŞERİA'DA ZULÜM SÜRÜYOR

05.55: İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan Tubas kentine düzenlediği baskında biri çocuk 2 Filistinliyi öldürdü, 3’ünü yaraladı.

04.13: İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentine düzenlediği baskında aralarında kadın ve çocuğun da bulunduğu 7 kişiyi yaraladı, en az 13 kişiyi gözaltına aldı.

03.19: Hamas, İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Filistin İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings’in vizesini iptal etme kararının "Filistin halkına yönelik soykırımı örtbas etme girişimi ve İsrail'in üstünlük anlayışını sürdürmesi" olduğunu belirtti.

03.05: Hamas, ABD Başkanı Joe Biden’ın, "İsrail’in, 7 Ekim’deki Aksa Tufanı saldırılarında Hamas direnişçilerini cinsel şiddet ve tecavüzle suçlama girişimi olan asılsız iddiaları" benimsemesini şiddetle kınadı.

HAMAS: İSRAİLLİ ESİRLERİN HAYATINDAN NETANYAHU SORUMLU

01.55: Hamas, Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerin hayatından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu sorumlu tuttu.

01.48: Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), sadece kalıcı bir barışın, Gazze'de yaklaşan insani felaketi önleyebileceğini bildirdi.

Hamas-İsrail savaşında son durum... Bölgeye ölüm yağıyor! Netanyahu Gazze kararını verdi

NETANYAHU'NUN GAZZE KARARI

00.59: İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ordunun kara işgalini genişletmeye devam ettiği ve insanlık felaketinin derinleştiği Gazze Şeridi'nin "savaştan sonra uluslararası bir tarafın müdahalesi olmaksızın İsrail'in denetiminde silahsızlandırılması gerektiğini" söyledi.

00.32: Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nin kuzeyine yönelik işgalini sürdüren İsrail ordusunun bölgedeki tek devlet hastanesi olan Kemal Advan Hastanesini hizmet dışı bıraktığını duyurdu.

23.49: ABD, işgal altındaki Batı Şeria'da yaşanan şiddet olaylarıyla bağlantısı olan kişilere seyahat yasağı getireceğini duyurdu.

Kaynak: TGRT HABER, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...