Tgrt Haber

AB'den Wagner liderinin ölümüyle ilgili iddialara şüpheli açıklama

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Ağustos 2023 19:50 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 21:49
AB'den Wagner liderinin ölümüyle ilgili iddialara şüpheli açıklama

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcüleri, Rusya'da uçak düşmesi sonucu ölen Wagner lideri Yevgeni Prigojin'i gündemine aldı. AB, Wagner liderinin ölümüne ilişkin iddialara ''Rusya inandırıcı değil, her bilgi teyit edilmeli'' dedi.

Rusya’da Wagner​ lideri Yevgeni Prigojin​'in ölümüne dair iddialar peş peşe geliyor. Avrupa Birliği​ (AB) Komisyonu sözcüleri Wagner liderinin ölümüne ilişkin iddiaları gündemine aldı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in ölümüne ilişkin iddiaların Rusya​'dan yayılan her bilgi gibi teyide muhtaç olduğunu ancak Rus paramiliter grubun eylemlerinde, doğrudan Kremlin'le bağlantılı olması nedeniyle değişiklik beklemediğini ifade etti.

''RUSYA İNANDIRICI DEĞİL''

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre AB Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in ölümüyle ilgili iddialarla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugünlerde Rusya'dan çıkan hiçbir şey inandırıcı değil. Rusya'dan çıkan her şey gibi bunu da doğrulamamız çok zor. Bu nedenle yorum yapamayız." ifadelerini kullandı.

Prigojin’in ölümünün Wagner üzerindeki etkileriyle ilgili Stano, "Umuyoruz ki, Wagner'in dünyanın pek çok yerindeki eylemleri sona erer. Ancak biliyoruz ki, Wagner yalnızca kurucusuyla bağlantılı değil. Wagner'in Kremlin tarafından organize, kontrol ve finanse edildiğini biliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

YAPTIRIM LİSTESİNDEYDİ

Stano, Wagner'in, Ukrayna, Suriye, Libya ve Afrika ülkelerindeki eylemleri nedeniyle AB'nin yaptırım listesinde olduğunu anımsattı.

AB'den Wagner liderine ilişkin açıklama

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...