Tgrt Haber

ABD'li generalden İsrail'e 'Afganistan' taktiği: Her yeri temizleyin

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
15 Ekim 2023 19:55 - Güncelleme : 15 Ekim 2023 19:56
ABD'li generalden İsrail'e 'Afganistan' taktiği: Her yeri temizleyin

ABD'nin Irak ve Afganistan saldırılarını komuta eden eski ABD'li general David Petraeus, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırısını '11 Eylül'den daha kötü' olarak niteledi. Petraeus, İsrail'e Gazze'ye olası kara harekatı için de taktik verdi.

Hamas​'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği baskın sonrası başlayan savaş 9. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. Hamas'ın saldırısına çok sert şekilde karşılık veren İsrail, Gazze​ sınırına tank ve asker sevkiyatını sürdürüyor. Kara harekatına hazırlanan İsrail'in saldırılarında 2 bin 450 Filistinli hayatını kaybederken 9 bin 200 kişi de yaralandı.

Gazze sınıra 300 bin asker yığan İsrail'in kara harekatına her an başlaması bekleniyor. Hamas ise sivillere yönelik saldırıların devam ettiğini belirterek Aşkelon'a yeniden bombardıman başlattığını açıklamıştı.

"11 EYLÜL'DEN DAHA KÖTÜ"

Kara harekatının çok kötü sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarıların yapıldığı İsrail'e esi ABD'li general David Petraeus'tan taktik geldi. ABD'nin Irak ve Afganistan savaşlarını komuta eden Petraeus, CBS News'e yaptığı açıklamada, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarını '11 Eylül'den daha kötü' olarak nitelendirdi.

"ÇOK AMA ÇOK ZOR BİR SAVAŞ"

Gazze'ye olası kara harekatına ilişkin "Çok ama çok zor bir savaş, İsrail'in siviller dahil ağır kayıpları olacak" diyen Petraeus, "Her binayı, her katı, her odayı, her bodrumu, her tüneli temizlemek gerek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...