Tgrt Haber

ABD'li siyasetçi Türkiye diplomasisinde: Gündem F-16 satışı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
26 Aralık 2023 14:50 - Güncelleme : 26 Aralık 2023 15:02

ABD'li Kongre Üyesi Robert Lewis, Türkiye'ye F-16 satışı için temaslara başladı. Kongre'nin her iki kanadından siyasetçilerle görüşen Lewis, Türk-Amerikan ilişkileri hakkında olumlu bir imaj oluşturmak için bir program çerçevesi oluşturdu.

Türkiye​'nin ABD​'deki çıkarlarını ve prestijini koruyan ABD'li Kongre Üyesi Robert Lewis, Türkiye'ye F-16​ satışı için harekete geçti. Lewis, F-16 satışı için Senato​'nun Dış İlişkiler Komisyonu üyeleriyle görüştü. Lewis, Türkiye'ye F-16 satış sürecinin hızlandırılması için Senato ve Temsilciler Meclisi üyeleriyle temaslarını sıklaştıracak.

Türkiye'nin ABD Kongresi, Beyaz Saray ve Washington politika çevrelerindeki çıkarlarını temsil eden öncü firmalardan biri olan The Van Aucker Grubu Şirketi, Türkiye-ABD ilişkilerini zedeleyen F-16 satışının çözümü için adım atacak.

DİĞER KONGRE ÜYELERİYLE TEMASTA

The Van Aucker Grubu Şirketi, sorunların merkezinde bulunan ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu'nda çözüme kavuşturulması gereken konulara odaklanacak. Lewis'in F-16 satışısının onaylanması için devreye girerek bir dizi Kongre üyesine eriştiğini ve görüşmeleri başlattığı aktarıldı.

Öte yandan şirketin Türkiye ve Türk-Amerikan ilişkileri konusunda olumlu bir imaj oluşturmak amacıyla Kongre'de bir program çerçevesi hazırladığı ifade ediliyor. Şirketin aynı zamanda, 105 üyeli Türkiye ve Türk-Amerikalılar Grubu'nu koruma ve genişletme çabası içinde yoğun bir faaliyet yürüttüğü de biliniyor.

MENENDEZ GİTTİ, FIRSAT YENİDEN DOĞDU

Ankara'nın öncelikli isteği F-16 savaş uçaklarının satışının onaylanması. Bu talep, Demokrat Senatör Bob Menendez'in ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı döneminde olumlu bir cevap bulamamıştı.

Ancak, Menendez'in rüşvet iddiaları nedeniyle görevden alınması ve komisyonun kıdemli Demokrat üyelerinden Senatör Ben Cardin'in Başkanlık görevine getirilmesi, Türkiye için yeni bir fırsat olarak görülmektedir.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Haci abi26 Aralık 2023 15:50

Euro fighter f16dan cokk ustun bir ucak

Sonraki Haber Yükleniyor...