Tgrt Haber

Abluka altındaki Gazze'de durum çok kritik, BM uyardı: Salgın hastalık, gıda krizi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
25 Aralık 2023 11:50 - Güncelleme : 25 Aralık 2023 12:22
Abluka altındaki Gazze'de durum çok kritik, BM uyardı: Salgın hastalık, gıda krizi

İşgalci İsrail'in abluka altına aldığı Gazze'de durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor. BM, bölgedeki yaklaşık iki milyon kişinin ciddi gıda ve su sıkıntısıyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi​'ne düzenlediği saldırılarda saldırılarında en az 8 bin 200'ü çocuk, 6 bin 200'ü kadın olmak üzere, 20 bin 424 Filistinli​ hayatını kaybetti. 

İsrail ordusunun saldırılarında yerle bir olan binaların altında kalan binlerce ölü olduğu bildirilirken halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da halen hedef alınmaya devam ediliyor.

Elektiriğin ve suyun olmadığı Gazze'de durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Birleşmiş Milletler'den (BM) Gazze'de yaklaşık iki milyon kişinin ciddi gıda ve su sıkıntısıyla karşı karşıya olduğunu aktardı.

BM​ ayırca bölgede bulaşıcı hastalıklarda da artış görülebileceğini belirtti.

İSRAİL TÜM TESİSLERİ BOMBALADI

Mevcut su kaynaklarının yüzde 96'sının insan tüketimine uygun olmadığı tahmin ediliyor. İsrail güçleri Gazze'nin kuzeyindeki kuyuları ve tuzdan arındırma tesislerini bombaladı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...