Tgrt Haber

Afganistan'daki deprem fırtınası sonrası Türkiye'den taziye mesajı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 Ekim 2023 06:08 - Güncelleme : 08 Ekim 2023 06:19
Afganistan'daki deprem fırtınası sonrası Türkiye'den taziye mesajı

Afganistan'ın Herat vilayetinde arka arkaya meydana gelen 8 depremin ardından en az 215 kişi hayatını kaybederken Türkiye'den taziye mesajı yayımlandı.

Türkiye​, Afganistan​'ın Herat​ vilayetinde meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. Konuya ilişkin açıklama Dışişleri Bakanlığı​'ndan geldi.

Yapılan yazılı açıklamada, Herat vilayetinde dün meydana gelen 6,3 şiddetindeki depremde 200'den fazla can kaybının yaşandığının ve 1000'den fazla yaralı bulunduğunun üzüntüyle öğrenildiği bildirildi.

"Dost ve kardeş Afganistan halkına başsağlığı, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadesi kullanılan mesajda, Türkiye'nin her zaman olduğu gibi Afgan kardeşlerinin yaralarının sarılması için her türlü desteğe hazır olduğu belirtildi.

"ACİL YARDIM" TALEP ETTİLER

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezine (USGS) göre, Afganistan'ın batısında, İran sınırında bulunan Herat vilayetinde yerel saatle 11.00'den itibaren art arda 6,3, 5,5, 4,7, 6,3, 5,9, 4,6 ve 4,8, ardından da 4,9 büyüklüklerinde depremler meydana gelmişti.

Herat Devlet Hastanesi Amiri Barat Muin, yaptığı açıklamada, deprem​ fırtınası nedeniyle sadece Herat Devlet Hastanesi'ne 215 ölü ve 500 yaralının getirildiğini bildirmişti. Herat Valisi Nur Ahmed İslamcar da depremzedeler için uluslararası topluma acil yardım çağrısı yapmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...